Koronavírus: érthetetlen dolog történt a MOL Fehérvárral Máltán

Landoltak, aztán...

Forrás: molfehervarfc.hu

A MOL FEHÉRVÁR KÖZLEMÉNYE:

"Csapatunk szerda délelőtt indult a Liszt Ferenc Repülőtérről Máltára, ahol csütörtök este Európa Liga-mérkőzést játszik a Hibernians FC ellen.

A Vidi 12.10-kor érkezett meg Vallettába, ám a reptéren váratlan fennakadás történt. A küldöttség összes tagján koronavírus-tesztet végeztek egy elkülönített szobában, csak a mintavétel után folytathatta útját csapatunk a hotelbe - mindez közel kétórás kiesést eredményezett a szigorú menetrend szerint összeállított programban.

A reptéri tesztelésről klubunk semmilyen tájékoztatást nem kapott előzőleg, és azért is érthetetlen az eljárás, mert a Vidi összes Máltába utazott tagja rendelkezik érvényes, negatív lelettel, amit az UEFA jóváhagyott. Klubunk természetesen haladéktalanul felvette a kapcsolatot az UEFA-val az ügy kivizsgálása érdekében.

 

Végül 14.00-kor mehetett tovább a csapat a hotelbe, az ebéd és a pihenő után 18.45-kor sajtótájékoztató, 19.00-tól edzés lesz a mérkőzés helyszínén."


Mint ahogy az nb1.hu többször is jelezte, több csapatnak sem tetszik teljesen a teszteléssel kapcsolatos szisztéma, hiszen országonként más-más eljárások és tesztelésekhez szánt eszközök állnak a futballcsapatok rendelkezéseire - a doppingellenőrzésekkel ellentétben nem egységes a rendszer, a mintákat a csapatok saját emberei, orvosai veszik le és elemzik.

FRISSÍTÉS, 20.07:


 

KORÁBBAN:

Legfrissebb híreink