Koronavírus: Bulgáriában biztos, Norvégiában lehetséges dátum a kezdésre

Ingyen bérletek Spanyolországban.

Forrás:

KITEKINTÉS A ANGYVILÁGBA!

BULGÁRIA

Szigorú egészségügyi szabályok betartása mellett június 5-én indul újra a labdarúgó-bajnokság Bulgáriában.

Az ország futballszövetségének (BRU) csütörtöki bejelentése szerint rövidített formában kerül sor a folytatásra: a 14 élvonalbeli együttes zárt kapuk mögött játssza le az alapszakaszból hátralevő két fordulót, majd a bajnoki címről, illetve a kiesésről egy tízről ötkörösre csökkentett rájátszás dönt. A bajnokság így július 11-én zárul, míg a kupadöntő kijelölt időpontja július 4. Az előzetes tervek szerint az új idény július 25-én kezdődik, három nappal a bolgár szuperkupa után.

Az alapszakaszban az elmúlt nyolc kiírásban győztes Ludogorec úgy áll kilencpontos előnnyel a tabella élén, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint közvetlen üldözői, vagyis a Lokomotiv Plovdiv, a Levszki Szófia és a CSZKA Szófia. A pontvadászat március 13. óta szünetel a világjárvány miatt, amely csütörtökig 1811 személyt fertőzött meg Bulgáriában, és 84 ember életét követelte.

A BFU részletes tervet nyújtott be az egészségügyi miniszternek: minden játékosnak az edzések megkezdése előtt három nappal tesztnek kell alávetnie magát, edzésfelszerelésben, saját autóval kell érkezni a tréningekre, a csapattagok nem használhatják az öltöző zuhanyzóját, és a gyakorlatok alatt ötméteres távolságot kell tartaniuk egymástól. Az edzések első hetében szigorú, minden játékosra vonatkozó tiltások lesznek életben: egyik futballista - így a kapusok - sem érhetnek kézzel a labdához, tilos lesz a fejelés, a kézfogás és a mezcsere. A mérkőzésekhez kapcsolódó hivatalos eseményeket, így a sajtótájékoztatókat is szabadtéren kell megtartani, a résztvevők pedig kötelesek lesznek maszkot viselni.

NORVÉGIA

A norvég kormány június 16-tól engedélyezte a labdarúgó-mérkőzések megtartását. A bajnokságnak áprilisban kellett volna elkezdődnie, a szövetség szerint sűrűbb versenynaptár várható, és minden meccset zárt kapuk mögött rendeznek.

SPANYOLORSZÁG

A spanyol Getafe futballklub ingyen bérleteket kínál a következő szezonra a jelenlegi bérlettulajdonosoknak. Ángel Torres, az egyesület elnöke közölte: a 2020/2021-es idényben mind a 13 500 mostani bérletes térítésmentesen léphet be a Coliseum Alfonso Pérez Stadionba, és az esetleg felmerülő többletköltségeket saját zsebből állja. A Getafe a tabella ötödik helyén állt, amikor márciusban leállt a spanyol bajnokság.

Legfrissebb híreink