Konferencia-liga: Szabics elárulta, mivel nem foglalkozik - reakciók

A Puskás Akadémia játékosa nem számít sétagaloppra.

Forrás: molfehervarfc.hu

Kedden már jeleztük, hogy a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár is megkapta az első ellenfelét a Konferencia-ligában. A fehérváriak az örmény Ararat Jerevánnal csapnak össze, míg a felcsútiakra a finn Inter Turku vár.

Konferencia liga: ellenfeleket kaptak a magyar csapatok - NB1.hu

 

Szabics Imre a sorsolás után arra is rávilágított, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelüket.

"Saját hazája bajnokságában, vagy kupasorozatában mindegyik csapat keményen megküzdött azért, hogy ott lehessen Európában, azzal nem kell foglalkoznunk, hogy most ezt a sorozatot Európai Konferencia Ligának hívják, nem pedig Európa Ligának. Nem lehet más célunk az Ararat ellen, mint a továbbjutás, azonban egyáltalán nem szabad félvállról vennünk az örmény együttest. Minden lehetséges információt beszerzünk majd róluk a mérkőzésig, és felkészülünk ellenük, ahogyan tesszük ezt minden tétmeccsnél. Tisztelni kell az ellenfelet, de ott kell lennünk a következő körben. Addig azonban még sok dolgunk van, ma délután már az ausztriai edzőtáborban folytatjuk a munkát" - idézi a vezetőedzőt a MOL Fehérvár hivatalos weboldala.

A Puskás Akadémia részéről Kiss Tamás azt mondta, hogy már Finnországban a győzelemre fognak törekedni.

"Őszintén megmondva, a sorsolás előtt nem igazán foglalkoztatott, hogy kit, illetve kit ne kapjunk, hiszen ezen a szinten senki ellen sem számíthatunk sétagaloppra. A Turkuval játszunk, rájuk kell a lehető legjobban felkészülnünk. Biztos vagyok benne, hogy a csapat és a szakmai stáb is mindent elkövet majd azért, hogy mind fizikálisan, mind taktikailag a lehető legjobbak legyünk július 8-án. Idegenben lépünk először pályára, és noha biztosan nem lesz könnyű dolgunk, igyekszünk már Finnországban győzni – véleményem szerint leginkább rajtunk fog múlni, mennyire lesz nehéz a párharc" - nyilatkozta Kiss a pfla.hu-nak.
 

Legfrissebb híreink