Komoly bajba került a Bayern klasszisa

Jelentős büntetést kapott.

Forrás:

James Rodríguez, a Real Madrid kölcsönadott kolumbiai labdarúgója téves adóbevallása miatt 11,65 millió eurót (3,8 milliárd forintot) kell fizetnie.
 
Az El Mundo információi szerint Rodríguez - akit a madridiak tavaly nyáron két évre adtak oda a Bayern Münchennek - 2014-es adóbevallásában 6,35 millió eurót nem fizetett be a spanyol kincstárnak. Az összeg a kamattal és a büntetéssel érte el a 11,65 millió eurót.
 
 

James Rodríguez (@jamesrodriguez10) által megosztott bejegyzés,

A kolumbiai középpályás 2014 nyarán szerződött az AS Monacótól a madridi klubhoz, a spanyol hatóság szerint pedig év végén az adóbevallásában tévesen tüntette fel magát külföldi illetőségű adózóként. Ennek értelmében még annak az évnek az első felében kapott monacói fizetése után is Spanyolországban kellett volna adóznia, ami 1,35 millió eurót jelent. A fennmaradó ötmillió euró az egyéni reklámjogok értékesítésére megkötött szerződés után meg nem fizetett teljes adóból fakad.
 
A spanyol adóhatóság az elmúlt években több klasszis - többek között Cristiano Ronaldo és Lionel Messi - adóbevallásában talált súlyos, euró milliókban mérhető hiányosságot.
 
 

 

Legfrissebb híreink