KL: 27-szeres bajnokcsapathoz hasonlították a Puskás Akadémiát

Mire kell figyelniük a felcsútiaknak?

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Az Újpest mellett a Puskás Akadémia is pályára lép csütörtökön a Konferencia Ligában. A felcsútiak idegenben kezdik meg az RFS elleni párharcot. A lett gárda vezetőedzője, Viktors Morozs a Partizan Beogradhoz hasonlította a Puskás Akadémiát, szerinte a két gárda kb. azonos szinten áll. Ez a párhuzam jól eshetett a Fejér megyeieknek, hiszen a szerbek 27-szer lettek már bajnokok történetük során.

"Alaposan felkészültünk, hiszen a klub összes játékosának, edzőjének, alkalmazottjának sokat jelent a nemzetközi kupaszereplés. Az, hogy megmérethetünk ebben a sorozatban, egyfajta bónusz számunkra. Labdarúgóimat elnézve bizton állíthatom, sikeréhes társaság várja a csütörtöki találkozót. Kielemeztük a Puskás Akadémiát, tudjuk, mik az erősségei, milyen futballt játszik, s meg kell mondjam, erős, veszélyes ellenfél vár ránk, amely minőségi futballistákból áll. Nincs mese, a legjobbunkat kell nyújtsuk a továbbjutáshoz.

 

Azt nem árulhatom el, pontosan milyen játékot várok a csapatomtól, azt viszont elmondhatom, hogy ötven százalék esélyt adok a továbbjutásunkra.

 

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból – annak mikéntje nem fontos, a lényeg, hogy gólokat szerezzünk" - idézi az nso.hu Morozst.

A felcsútiak is megérkeztek már Lettországba. A pfla.hu tájékoztatása szerint kb. 1,5 órás után landolt a magyar csapat repülőgépe. A sajtótájékoztatón Hornyák Zsolt vezetőedző mellett Nagy Zsolt vett részt.

"Az RFS a Puskáshoz hasonlóan egy fiatal klub. Nehéz ellenfél vár ránk, amely magasan presszingel, de erre felkészültünk. Az ellenfélnek nagyon veszélyesek a pontrúgásai is. Minden meccs számunkra kihívás a nemzetközi porondon. Maximális respekttel készültünk és állunk hozzá a meccshez. Meg akarjuk oldani a feladatot, jó eredményt akarunk elérni" - hangsúlyozta Hornyák Zsolt.

Nagy Zsolt elmondta, feltérképezték az ellenfelet. A videózás során kiderült, hogy a lettek gyakran felívelik a labdát. Nagy azt is kiemelte, hogy a rögzített szituációknál figyelniük kell majd.

Az RFS-Puskás Akadémia mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink