Kisvárda-Molde: volt esély a csodára

Az első félidő remekül sikerült a Várdának.

Forrás: Kisvárda/Facebook

Kisvárda-Molde 2-1 (összesítve 2-4)

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A KISVÁRDA MENTALITÁSA

Az első meccset 3-0-ra elveszítette a Kisvárda, ennek ellenére nem tett le a továbbjutásról, ez érződött például az első félidőben is, ennek köszönhetően pedig fel is csillant a csoda esélye.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: JASIR ASANI

Ugyan a továbbjutás nem jött össze, Asani duplázott, vagyis erre a mérkőzésre sokáig emlékezni fog a 27 esztendős futballista. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

14. p.: Lines a Kisvárda térfeléről tette haza a labdát nagyon rosszul, erre Asani lecsapott, a kirobbanó kapus sem tudta leszerelni , a kisvárdai játékos végül a kapu közepébe gurított bal lábbal kb 15 méterről. 1-0!

29. p.: Ismét Asani villant meg! Mesanovic készítette le a labdát Asaninak, aki bal lábbal a jobb alsóba lőtt 15 méterről. 2-0!

69. p.: Egy jó indítást kapott a kilépő Mannsverk , aki jobbal a bal alsóba lőtt 15 méterről. 2-1! 

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kisvárda az NB I-ben a Puskás Akadémiát fogadja vasárnap 18 órától, míg a Molde következő ellenfele a Haugesund lesz a norvég bajnokságban. 

JEGYZŐKÖNYV:

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Kisvárda Master Good-Molde (norvég) 2-1 (2-0)
Kisvárda, 2548 néző, v.:
Alain Durieux (luxemburgi)
gólszerzők: Asani (14., 29.), illetve Mannsverk (69.)
sárga lap: Camaj (46.), Asani (49.), Hej (58.), illetve Breivik (59.), Zekhnini (91.)
Továbbjutott: a Molde 4-2-es összesítéssel.
Kisvárda Master Good: Odincov - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Melnyik - Asani (Navratil, 71.), Makowski (Lucas, 78.), Camaj (Ilievski, 78.) - Mesanovic
Molde: Karlström - B. Hansen, Haugan, Risa - Linnes, K. Eriksen, Mannsverk, Breivik, Knudtzon - Fofana (Zekhnini, 90.), Brynhildsen (Grodem, 71.)

Az MTI összefoglalója:

A Kisvárda háromgólos hátránya ellenére nagy lelkesedéssel és elszántsággal kezdte a mérkőzést, s bár támadólag lépett fel, az első helyzet mégis a norvég rivális előtt adódott. Az első gól viszont a magyar bajnoki ezüstérmesé volt, mert a kifejezetten agilisan futballozó Asani egy rossz hazaadásra lecsapva talált a kapuba. A hazaiak a vezetés birtokában még jobban felbátorodtak, igaz, a norvégoknak is volt veszélyes akciójuk, de Asani egy pontos lövéssel szorossá tette a meccs előtt lefutottnak tűnő párharcot.
    
A folytatásra magasabb sebességi fokozatba kapcsolt az esélyesebb skandináv csapat, de a kisvárdai védelem állta a sarat, sőt, alkalmanként ugyanúgy meg tudott indulni előre a magyar együttes, mint az első játékrészben. A nyílt sisakos küzdelemben aztán ismét a Kisvárda került fölénybe, azonban egyre több hiba csúszott a játékába, így helyzet már kevesebb volt. A Molde aztán az egyik szórványos ellenakciójából betalált, amivel eldöntötte a párharcot. A Kisvárdának azonban ez sem szegte kedvét, egy pillanatra sem adta fel a párharcot, ugyanakkor komoly lehetősége már nemigen volt, hogy ismét egy gólra felzárkózzon összesítésben. A Molde - ha nehezen is, de - érvényesítette a papírformát, a Kisvárda pedig emelt fővel fejezte be története első nemzetközi kupaszereplését.

FRISSÍTÉS: PÉNTEK 8.15

Legfrissebb híreink