Kiló kokainnal bukott le a válogatott focista

Kolumbia - A Bundesliga-játékosnál 800 kilogramm marihuána volt.

Forrás:

A korábbi 17-szeres válogatott Diego Osoriót a bogotái repülőtéren kapták el, mielőtt felszállt volna egy Madridba induló gépre. 1,145 kilogramm kokain volt a nála az alsónadrágjába rejtve próbálta átjuttatni a 45 ezer euró értékű kábítószert a határellenőrzésen, az éber rendfenntartók azonban elkapták, és ott helyben őrizetbe is vették. Osorio a kihallgatás során elmondta, hogy Spanyolországba kellett volna leszállítania az árut. A megbízást pedig azért vállalta el, hogy a futárnak járó díjazásból rendezni tudja adósságait - jelezte az Origo.

 

A pályafutása túlnyomó részét a medellini Atlético Nacional csapatában töltő Osorio 1991 és 1995 között szerepelt a kolumbiai válogatottban is. 1991-ben és 1995-ben a Copa Américán, 1992-ben pedig a barcelonai olimpián képviselte hazáját.

 

Biztos, hogy súlyos börtönbüntetésre számíthat, lévén visszaeső: 2002-ben egyszer már letartóztatták, akkor ugyancsak kábítószer-birtoklás és -kereskedelem volt ellene a vád. 

 

Osorio az elmúlt hetekben a második dél-amerikai futballista, aki nagyobb mennyiségű droggal bukott le. A korábbi Bundesliga-játékos, brazil Marcelo Pletsch a hazájában akadt horogra közel 800 kilogramm marihuánával a kocsijában. 

Legfrissebb híreink