Kiesett a válogatott, ám az álom tovább folytatódhat

Toulouse – Köszönünk mindent, magyar válogatott. Épségben várunk haza titeket!

Forrás:

EURÓPA-BAJNOKSÁG

NYOLCADDÖNTŐ

MAGYARORSZÁG–Belgium 0–4 (0–1)

Toulouse, Stadium Municipal. V: Milorad Mazsics (szerb)

MAGYARORSZÁG: Király G. – Lang, Juhász R. (Böde, 79.), Guzmics, Kádár – Nagy Á. – Lovrencsics, Gera Z. (Elek, a szünetben), Pintér Á. (Nikolics, 75.), Dzsudzsák – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Bernd Storck

BELGIUM: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Mertens (Carrasco, 70.), De Bruyne, E. Hazard (Fellaini, 81.) – R. Lukaku (Batshuayi, 76.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

G: Alderweireld (10.), Batshuayi (78.), (Hazard 80.), Carrasco (91.)

 

 

Véget ért!

 

De nem az álom, hanem a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése. Bernd Storck együttese egy jobb, magasabban jegyzet gárdától szenvedett vereséget. Olyan csapattól, amelyiknél talán nincs is gyorsabban játszani tudó a jelenlegi mezőnyben. Nem hiába Belgium az Eb egyik nagy esélyese.

 

Ezért, a várakozásoknak megfelelően gyorsan kezdett, a 10 percben Alderweireld fejesével meg is szerezte a vezetést. Aztán a 78. és a 79. percben Hazard megrázta magát, előbb adott egy gólpasszt, majd lőtt egy nagy gólt. A köztes időszakban azonban a magyar játékosokról, és így a csapatról szólt a történet.

 

Király Gábor volt a mezőny legjobbja (ami azért jelzi, melyik válogatottnak volt több és nagyobb lehetősége), de Szalai, Dzsudzsák vagy Lovrencsics miatt a mieink is közel álltak a gólszerzéshez. Egész egyszerűen teljesen egálban voltak a világ egyik legjobb válogatottjával. A befejezéseknél azonban nem volt szerencsénk, és ez a végén megbosszulta magát.

 

A magyar válogatott csodálatos teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon. Sokan még a pótselejtezőben, vagy az onnan történő kijutásban sem hittek, a nyolcaddöntőbe kerülésben meg talán csak a csapat és a stáb tagjai. Mi, magyarok, viszont csak reménykedtünk benne, és olyan elemi erővel örültünk minden sikernek, amit elképzelni nem tudtunk.

 

A magyar válogatott boldogságot, örömöt okozott egy egész országnak, ráadásul teljesítménye miatt ismét pozitívan beszélt Magyarországról a világsajtó.

 

Az Európa-bajnokság véget ért a magyar válogatott számára. Ám az álom tovább folytatódhat.

 

De csak együtt!

 

 

 

Legfrissebb híreink