Kiakadt a francia sajtó a Luxemburg ellen beégő válogatottra

Franciaország – Gyenge produktumról, kolosszális baklövésről írnak.

Forrás:

A 8. fordulóban rendezett európai világbajnoki-selejtezők legváratlanabb eredményét produkálta Franciaország azzal, hogy vasárnap este hazai pályán képtelen volt legyőzni a világranglista 136. helyén álló Luxemburgot. Hétfőn össztűz zúdult a még mindig csoportelső, 0-0-ra végző csapatra a hazai sajtóban.

 

„Három nappal azt követően, hogy gyakorlatilag szabaddá vált az út a világbajnokság felé (a franciák csütörtök este 4–0-ra verték Hollandiát – a szerk.), a Luxemburg elleni döntetlen egy kissé behajtotta az ajtót – értékel az NSO által idézett L'Équipe, amely a csoport állására figyelmeztet: a sorozat zárása előtt két körrel a kékek csupán egy ponttal előzik meg a pótselejtezőt érő pozícióban lévő svédeket, néggyel a harmadik Hollandiát.

 

„A Luxemburg elleni döntetlennel csapatunk visszatért a földre – állapítja meg a France Football, szintén a hollandok kiütésére célozva. – Micsoda gyenge produktum! – szörnyülködött a szaklap.

 

„A kékek a tűzzel játszanak – írta a Le Monde. – A meglehetősen szerény képességű luxemburgiak elleni döntetlen után megállapíthatjuk, hogy ha a világbajnokságra vezető út rögössé tétele volt a feladat, akkor azt mesterien sikerült végrehajtani” – idézi a forrást az nso.hu.

 

„Kolosszális baklövés!” – értékel sokatmondóan a Le Parisien.

 

A francia címeres mezt viselő futballisták legközelebb Bulgáriába látogatnak, majd hazai környezetben, Fehéroroszország ellen zárják a kvalifikációt október 10-én. A közvetlen riválisok közül Hollandia Svédországot fogadja a 10. körben.

 

Az első európai kijutó, a franciák beégtek - vasárnapi selejtezők - NB1.hu

Vasárnapi vb-selejtezők

Legfrissebb híreink