Kétévenkénti vb: már rájött a FIFA elnöke?

Decemberben tanácskozás lesz.

Forrás: fifa.com

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) december 20-án tanácskozást rendez a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

Az időpontot Gianni Infantino FIFA-elnök jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján.
    
A négy helyett kétévenkénti vb-rendezés Infantino forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, többeknek viszont éles ellenkezés volt a reakciójuk. Bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, továbbá az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség jelezte, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezéssel kapcsolatban. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott hangot aggodalmának.


    
Az elnök szerdán elmondta, az a célja, hogy mindenkit azonos nevezőre hozzon, vagyis teljes egyetértés és összefogás legyen a témában, bár elismerte, hogy jelenleg heves viták folynak az ügyben.
   
A német szövetség (DFB) vezetői eközben azt állítják, Infantino már rájött, hogy nincs értelme erőltetnie a tervet az európai klubok és szövetségek komoly ellenállása miatt.

Legfrissebb híreink