Katalán függetlenedés: az FC Barcelona is tünet

Katalónia – A katalán csapatok is tiltakoznak.

Forrás:

Az FC Barcelona is sztrájkkal tiltakozik a rendőri brutalitás ellen - jelezte az m4sport.hu.

 

A spanyol labdarúgó-bajnokság katalán együttesei, így az FC Barcelona, az Espanyol és a Girona is csatlakozik a keddi általános katalóniai sztrájkhoz, amellyel a vasárnapi népszavazáson történt rendőri brutalitás ellen tiltakoznak.

 

Mint ismeretes, vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, hogy jogot szerezzenek egy Spanyolországtól független állam létrehozására. A spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánította a - madridi alkotmánybíróság által felfüggesztett - szavazást, és a rendőrség több helyen intézkedett a betiltott függetlenségi referendum ellen. A katalán kormány adatai szerint 844 ember sérült meg a spanyol rendőrökkel a voksolás lehetőségéért folytatott küzdelemben, a legtöbben Barcelonában. A spanyol belügyminisztérium közölte, hogy az összetűzésekben a biztonsági erők 33 tagja is megsérült.

 

A vasárnapi népszavazáson történt rendőri brutalitás elleni tüntetés jegyében két szakszervezet és több csoportosulás keddre általános sztrájkra szólított fel, ehhez csatlakozott az FC Barcelona is.

 

„Sem a nagycsapat, sem a korosztályos csapatok nem fognak kedden edzeni” – közölte a Barcelona, amely azt is bejelentette, hogy a hét második napján az egyesület úgy, ahogy van, zárva lesz.

 

Az Espanyol és a Girona szintén közleményben jelezte, csatlakozik a régiószintű sztrájkhoz.

 

 

A Legai-szurkolók saját játékosaikat verték, Nagy is kapott - NB1.hu

Brutális jelenetek voltak, 50-en támadtak.

 

 

Legfrissebb híreink