Karácsonyfadíszekkel ékített újságíró lepte meg Löwöt

Tbiliszi – Élete legbizarrabb sajtótájékoztatója volt. 

Forrás:

A világbajnok német labdarúgó-válogatott tagjait (az Ausztrália elleni, hazai 2-2 után), a grúziai táborukban a Wada doppingellenőrei lepték meg, szövetségi kapitányuk, Joachim Löw pedig élete legbizarrabb sajtótájékoztatóján esett túl. A vasárnapi Grúzia–Németország Eb-selejtező előtt a Tbilisziben található Radisson Blu dugig telt dísztermében egy újságíró előbb két labdát (egy nagyobbat és egy kisebbet) ajándékozott a szakembernek, majd egy karácsonyfadíszekkel teleaggatott uniformist viselő grúz úriember is előkerült. Ő arra büszke, hogy látta játszani „Seelert, Schnellingert és Franzis császárt is”.

 

 

Tengiz Pachkoria – merthogy ez a csodabogár neve – már Michel Platinivel is szerepelt közös fotón, és bár maga is újságíró, ezúttal jósnak állt: 1-1-es döntetlent vizionált.

 

Számomra ez maga lenne a rémálom – reagált erre Joachim Löw, miután egy szintén nem mindennapi kinézetű, napszemüveges tolmács lefordította neki a jóslatot –, de ez nem is fog megtörténni. Tisztában vagyunk vele, hogy az ellenfelünk számára ez az évtized mérkőzése, és pokoli hangulat vár ránk, így nekünk is feltüzelten kell játszanunk, hogy nyerjünk.

 

A Dinamo Tbiliszi stadionjában természetesen 54 549 fős teltház várja a Nationalelf és a hazai kedvencek mérkőzését. A németek annak ellenére is favoritok a világranglistán 126. házigazdáik ellen, hogy eddig 2 győzelem mellett 1-1 döntetlennel és vereséggel csak a D csoport harmadik helyén állnak, Lengyelország és Írország mögött (Grúzia egy győzelemmel és három vereséggel csak a pont nélküli Gibraltárt megelőzve ötödik).

 

HAG

Legfrissebb híreink