Jürgen Klopp lehet a Borussia Dortmund végzete

Európa - A német szakember a liverpooli közönségben bízik.

Forrás: EPA

Az 1-1-ről induló Liverpool-Borussia Dortmund mérkőzés tűnik a legérdekesebbnek, de a másik három meccsen is nagy küzdelem várható a labdarúgó Európa Liga elődöntőjébe jutásért.

 

Egy hete Dortmundban a hazai közönség tisztelettel fogadta a csapat korábbi sikeredzőjét, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot, aztán a mérkőzés végén a hazai hívek szomorúan vették tudomásul, hogy egykori kedvencük új csapata szerzett góllal és döntetlennel távozhat.

 

A csütörtöki visszavágó előtt így az angol bajnokságban is egyre jobb formát mutató Liverpool van előnyösebb helyzetben, ugyanakkor a Dortmund továbbjutása sem jelentene meglepetést.

 

Klopp szerint csapatának óriási lökést adhatnak a szurkolók, s bízik benne, hogy segítségükkel sikerül továbbjutni.

 

"Még ha megtörténik a legrosszabb, és hamar gólt kapunk, drukkereink visszasegíthetnek minket a helyes útra. Nekünk Dortmundban sikerült kizárni a lelkes német publikumot, remélem, hazai pályán mi erőt tudunk meríteni saját drukkereink támogatásából" - mondta Klopp.

 

A másik három páros első mérkőzésén egyaránt 2-1-es eredmény született egy hete, ám, amíg a Villarreal hazai pályán győzte le a Sparta Prahát, addig a Sevilla Bilbaóban, a Sahtar Donyeck pedig a Braga vendégeként nyert. Ugyanakkor az idegenbeli siker sem jelent garanciát a továbbjutásra, így a címvédő Sevilla sem mehet biztosra a spanyol bajnokságban egy hellyel előtte álló, hatodik Athletic Bilbao ellen.

 

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Sahtar Donyeck (ukrán)-Braga (portugál) 21.05 (az első mérkőzésen: 2-1)

Sparta Praha (cseh)-Villarreal (spanyol) 21.05 (1-2)

Sevilla (spanyol)-Athletic Bilbao (spanyol) 21.05 (2-1)

FC Liverpool (angol)-Borussia Dortmund (német) 21.05 (1-1)

Legfrissebb híreink