José Mourinho durván nekiment az MU balhátvédjének

Watford – A portugál mester Luke Shaw-t hibáztatja a vereségért, na meg a játékvezetőt.

Forrás: anglenews.com

A Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere, José Mourinho Luke Shaw-t hibáztatja az együttes vasárnapi, Watford otthonában elszenvedett 3-1-es vereségéért, és a balhátvéd hozzáállását bírálja.

 

A mérkőzés 34. percében a Watford szerezte meg a vezetést, az MU azonban a 62. percben Marcus Rashford révén egyenlíteni tudott, de a 83. percben a United ismét gólt kapott, ami kiverte a biztosítékot a portugál mesternél, aki a mérkőzés 85. percben le is cserélte Shaw-t, és keményen ki is osztotta.

 

A Special One azért füstölög, mert a gólt megelőző szituációban a 21 éves balhátvéd szerinte túl messze volt ellenfelétől, majd nem is támadta meg elég gyorsan és határozottan Nordin Amrabatot, aki így zavartalanul passzolhatta a labdát Roberto Pereyra elé, az argentin középre tett labdáját pedig Juan Zúniga vágta a hálóba, megszerezve a vezetést a Lódarazsaknak.Mourinho úgy véli, hogy a labdarúgó kései percekben elkövetett hibája csapata vesztét okozta és tönkretette egy heti munkájukat.

 

Érthetően frusztrált José Mourinho, hiszen együttese a múlt szombaton a városi rivális Citytől kapott ki hazai pályán, csütörtökön az Európa-ligában a Feyenoord otthonában is betlizett a csapat, míg a Watford elleni fiaskóval sorozatban harmadik meccsét vesztette el a Manchester United.

 

Mourinho elmondta, hogy 1-1-nél mindenki joggal hihette, hogy megnyerik az összecsapást, mert a United uralta a meccset, valamint dinamikusabb és kreatívabb is volt a Watfordnál.

 

„Nekünk állt a zászló, de a második góljuk előtt komolyat hibáztunk, és az a találat teljesen keresztülhúzta a számításainkat. Nem lett volna szabad hagynunk, hogy a szélen felfejlődjenek, nyomást kellett volna gyakorolnunk rájuk. Erre mi történik? A srác megkapta a labdát a jobb oldalon, 20-25 méterre a tizenhatosunktól, mi pedig óriási helyet hagytunk neki, és nem is támadtuk meg. A büntetőterületen belül sem voltunk elég határozottak ahhoz, hogy szereljünk. A balhátvédem, Luke Shaw 5 helyett 25 méterre állt Amrabattól, és mikor megkapta a labdát, akkor sem rontott oda rá, hanem kényelmesen kivárta, hogy bepasszolja a labdát Pereyrának a tizenhatoson belülre. Ez taktikai és mentális hiba. olyasmi, amit nem lehet pár hét alatt kijavítani, szóval semmi kétség, sokat kell dolgoznunk és fejlődnünk”– dühöngött Mourinho, akivel 2002 óta nem fordult elő, hogy sorozatban háromszor kapjon ki a csapata.

 

A bíróra, Michel Oiverre is neheztel a portugál, mivel úgy érzi, hogy az első gól előtti szituációban szabálytalankodtak Margtiallal szemben. „Egy kicsit olyan volt ez a meccs, mint a City elleni derbi. De hát a történelemben az eredményeket jegyzik, arra pedig senki nem fog emlékezni, hogy a bíró és asszisztense kétszer is nagyot hibázott”- zárta gondolatmenetét a Special One.

 

(m4sport.hu)

Legfrissebb híreink