Istenként tisztelik a Real világklasszisai a távozó Zidane-t - reakciók

Madrid - Ronaldo: Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem!

Forrás:

Sergio Ramos szerint vezetőedzője, a friss Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid labdarúgócsapatától távozó Zinédine Zidane a csúcson távozik a klubtól.
 
„Főnök, ahogy játékosként, most edzőként is a csúcson távozol" – írta közösségi oldalán a királyi gárda csapatkapitánya, aki friss igazolásként még játszott együtt Zidane-nal annak utolsó aktív idényében a Real Madridban. A spanyol védő megköszönte a két és fél éves közös munkát, a lelkesedést és a barátságot a francia szakembernek.
 
„Távozol, de az örökséged velünk marad. Ez volt az egyik legsikeresebb időszaka a szeretett Real Madridunknak".
 
A klub Twitter-oldalán két szóval búcsúzott: „Köszönjük, Zidane!"
 
„Büszke vagyok rá, hogy a játékosod lehettem – emelte ki Cristiano Ronaldo. A portugál támadó Zidane-nal közös fotót is közzétett. – Mindent nagyon köszönök, mester!"
 
„Köszönöm uram, öröm volt" – fogalmazott Toni Kroos, s szintén közös képpel köszönt el a német középpályás.
 

null

null

Marcelo azt szögezte le, hogy nagyon sokat tanult a trénertől.
 
„Minden edzést úgy élveztem, mint egy kölyök. Különleges vagy számomra – írta a brazil balhátvéd. – Történelmet írtál velünk a munkáddal, elkötelezettségeddel, szenvedélyeddel és legfőképp az alázatosságoddal".
 
 Zidane, akinek szerződése 2020-ig szólt, csütörtökön – öt nappal csapata újabb Bajnokok Ligája-diadalát követően – sajtótájékoztatón jelentette be váratlan döntését. Zidane 2016 januárjában vette át a királyi gárda irányítását Rafael Beníteztől, majd első vezetőedzői megbízatása során egymás után háromszor vezette BL-győzelemre együttesét úgy, a BL 1993-as bevezetése óta még címvédésre sem volt példa.
 
A 45 éves francia tréner, aki 2001-től 2006-os visszavonulásáig játékosként is szolgálta a Real Madridot, két és fél év alatt kilenc trófeát hódított el: a három BL-cím mellett kétszer-kétszer az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot, egyszer-egyszer pedig a spanyol bajnokságot és Szuperkupát nyerte meg.
 
Rajta kívül Bob Paisley és Carlo Ancelotti diadalmaskodott edzőként háromszor a legrangosabb európai kupasorozatban, de egyikük sem sorozatban.
 
 

Legfrissebb híreink