Ismét tönkre akarja tenni a focit szeretők idegeit a FIFA

Zürich – Mostantól robotokra lesz szükségük emberek helyett.

Forrás:

Úgy látszik az élettől elrugaszkodott ötletek meghozatala aranybetűkkel van rögzítve a FIFA alapszabályában, mert nem tudunk másra gondolni a legújabb felvetés kapcsán sem. Most éppen az a baja a szervezettnek, hogy a játékosok túl sokat reklamálnak.

 

Ez evidens ugye, mert egyrészről a labdarúgás is az érzelmek játéka, arról nem beszélve, hogy most már hat bíró van egy meccsen, mégis olyan ítéleteket hoznak meg, amelyekről mindenki tudja azonnal a világon, hogy csak szerintük volt úgy.

 

Az ötlet lényege, hogy mostantól csak a csapatkapitányok vitatkozhatnak a játékvezetővel, és erről maga Marco van Basten számolt be, aki földöntúli legendája az egyetemes labdarúgásnak.

 

A színészkedés és a reklamálás sem szép dolog, de ezeknél sokkal bosszantóbbak a játékvezetői tévedések.

 

Nézzük, miket eredményezhet a FIFA nagyszerű ötlete:

Kapus mostantól nem igazán lehetne csapatkapitány, mert azért nem olyan jó dolog egy meccsen „százszor” hosszú tíz métereket sprintelni azért, hogy a gőgös bíró ne lássa be a tévedését, ameddig nem lesz a világon minden pályán videobíró.

 

A csapatkapitányok soha többet nem sérülhetnek meg, soha többet nem ápolhatják őket a pályán kívül, mert mégiscsak hülyén nézne ki, ha a bíró futna ki a pálya mellé azért, hogy elküldje a cséká melegebb éghajlatra.

 

A csapatkapitányoknak mostantól minden esetet kiválóan kell látniuk, hogy ne fussanak és reklamáljanak feleslegesen. Még akkor is, ha 70 méterre vannak az esettől és nem is látnak belőle semmit. Ahhoz, hogy ne tévedjenek, lehet, fel kellene inkább menniük a lelátóra…

 

Az emberek az élet minden területén reklamálnak, panaszt tesznek, ha úgy érzik igazságtalanság éri vagy érte őket. A labdarúgásban ezentúl érzelemmentes robotokra lesz szükség, kivéve a csapatkapitányokat…

 

Az nb1.hu szerint viszont egész egyszerűen jó és tapasztalt bírókra lenne szükség, nem pedig huszonéves srácokra, akik bár majdnem annyit futnak, mint a játékosok, de félnek tőlük, ezért cserébe pökhendiek, hogy vagányabbnak tűnjenek a futballisták szemében.

 

És a FIFA arról nem árul el semmit, mit tervez a játékosokkal nem a pályára valóan beszélő játékvezetőkkel…

 

 

Legfrissebb híreink