Íme, Európa legrapszodikusabban teljesítő csapata

Portugália – Fél óra alatt rúgnak és kapnak is három gólt.

Forrás:

Azt mondják, az igazi nagycsapatok többek között azért is emelkednek ki a többiek közül, mert folyamatosan tudják hozni az eredményeket és győztesen tudják elhagyni a pályát azon mérkőzések után is, amelyeken egyébként nem játszottak túl jól. Nos, azt badarság állítani, hogy Portugália egyik gigásza elveszítette a legjobbak közötti helyét, ám újabban szokatlanul ingadozó formát mutat, amire egy kupasorozata rá is ment.
 
 
A Benficáról van szó, amely az elmúlt két hétben látványos összeomlásokra és pazar gólparádékra egyaránt képes volt.
 
 
A sort a január 14-i Boavista elleni bajnokin kezdték, amikor hazai pályán szűk fél óra alatt kerültek háromgólos hátrányba – fél évszázada nem volt hasonlóra példa. A portói „sakkosok” a második félidőre nagyon visszavettek, ami megbosszulta magát, így a Benfica egyenlíteni tudott, de ez már jelezte, hogy a lisszaboniak jó és rossz értelemben is bármire képesek.
 
 
 
 
Rui Vitória vezetőedzőnek valószínűleg volt egy-két kemény szava játékosaihoz a mérkőzés után. Négy nappal később a Leixões ellen a Portugál Kupa negyeddöntőjében már nem is volt semmiféle probléma, hat gólt szórva győztek a „sasok” – igaz, kettőt kaptak is a másodosztály egyik kiesőjelöltjétől.
 
 
Újabb négy nap múlva a bajnokság sereghajtóját, a Tondelát fogadta a Benfica, és győzte le magabiztosan, 4–0-ra. Megjegyzendő, hogy ezt a négy gólt az 59. és a 93. perc között szerezte a duplázó Pizzi, valamint Rafa Silva és Jonas, vagyis úgy tűnt, a Boavista elleni sokk a múlté.
 
 
Ezután került sor csütörtökön a Ligakupa elődöntőjére, ahol a csoportmérkőzések során a Portót búcsúztató Moreirense volt a Benfica ellenfele. A kiscsapat újabb nagy skalpot gyűjtött be; úgy masírozott be a fináléba, hogy a második félidőben 26 perc alatt szórt hármat híres ellenfelének, amely pedig már a 6. percben megszerezte a vezetést.
 
 
 
 
Hogy mi lehet az utóbbi hetek rapszodikus teljesítményének hátterében, az kérdéses. Az viszont biztos, hogy mindkét egylet, amely kibabrált a Benficával, pepita mezt hord – ezek után Lisszabon vörös felében bizonyára nem lesznek divatosak a kockamintás ruhadarabok...

Legfrissebb híreink