Íme, a hős, aki 5 perc alatt triplázott a spanyol bajnokságban

Madrid – Fernando Torres és Antonie Griezmann mellett van még ász.

Forrás:

Kevin Gameiro nagy dolgot hajtott végre. A francia támadó a Sporting Gijón-Atlético Madrid mérkőzés végén 5 perc alatt mesterhármast szerzett, amivel David Villa 2006-os triplázása óta (2006 áprilisában a Valencia ellen) ő volt a leggyorsabb, aki 3 gólt ért el egy meccsen a La Ligában. Ennek apropóján vesézzük is ki a 29 éves csatár pályafutását.

 

Kevin Gameiro a Párizs nyugati részétől 35 kilométerre található Senlisben született. 6 évesen kezdett el focizni a szülőfalujától nem messze, az ES Marly-la-Ville csapatában. Mielőtt 13 éves lett volna, már lecsapott rá az US Chantilly, ahol remekelt, így Jacky Duguépéroux, a korábbi RC Strasbourg játékos, és akkori játékosmegfigyelő is felfigyelt rá. Ő beajánlotta Gameirót a csapathoz, így 2004-ben már csatlakozott is az utánpótlásba.

 

Bemutatjuk az osztrák Leicester Cityt - NB1.hu

Kezdetben a francia focipiramis negyedosztályában kellett bizonyítania, ahol mondhatni helyt is állt, hiszen a 2004/05-ös évadban 20 meccsen 4 gólt termelt. 2005-ben javult a helyzete, hiszen korábbi felfedezője, Duguépéroux lett az edző az első csapatnál, így nem meglepő módon nála mutatkozhatott be a profik között 2005 szeptemberében, a PSG ellen, ahol csereként kapott szerepet.

 

Nem sokat kellett várni az első góljára sem, hiszen az év decemberében, a Red Star elleni UEFA Kupa találkozó a 79. percben ő szerezte az egyik gólt (2-2 lett). Februárban a Troyes elleni meccsen egy ütközést követően elszakadt az ínszalagja, így fél évre kidőlt. Neki jól sikerült az év a sérülés ellenére, ám csapata kiesett a másodosztályba, ahol 2006 szeptemberében mutatkozott be. Nem volt állandó kezdő, sokat ingázott a kispad és a kezdő között, így csak 2 gólt szerzett, de legalább a Strasbourg feljutott.

 

2008 nyarán aláírt a Lorienthez, annak ellenére, hogy a Marseille is érdeklődött iránta. A klubnál a 9-es mezszámot kapta, ahol az első számú csatárnak szánták. A Le Mans ellen mutatkozott be, majd két hét múlva a Valenciennes ellen volt először eredményes. A szezont 13 góllal zárta, a csapat pedig története legjobb helyezését érte el a 10. hellyel. A következő években is egyre jobban növelte a hírnevét, 2009/10-ben a szezon első két meccsén egyaránt betalált, sőt a Bolougne 5-0-s kiütése során duplázott is. Teljesítménye alapján egy válogatott meghívót is megérdemelt volna, de sérülést szenvedett, így nem tudta őt beválogatni Raymond Domenech. A 2010/11-es évben is szárnyalt, nem is csoda, hogy a télen állítólag a Valencia is bejelentkezett érte. Olyan hírek is voltak, miszerint a Bordeaux is akarta őt, de végül maradt.

 

2011 nyarán maga a játékos erősítette meg, hogy 4 évre kötelezi el magát a francia óriáshoz, a PSG-hez. Pont korábbi kenyéradója, a Lorient ellen mutatkozott be, majd a következő héten már be is talált a Rennes ellen. A PSG mezében 77 meccsen 23 alkalommal volt eredményes, majd távozni kényszerült, hiszen akkortájt pumpálták fel a csapatot, így ő már nem volt elég jó ahhoz, hogy a kezdőbe kerüljön. A Sevilla gárdájában azonban tökéletes volt, főleg, hogy az andalúziai egyletnél kiemelten figyelik a Ligue 1-t, hiszen Monchi (a csapat sportigazgatója) szerint a francia ligában edződött játékosok sokkal felkészültebbek taktikailag, ráadásul az áruk se olyan borsos.

 

Keringer-blog: a szurkolói vezető véleménye az MLSZ kérdőívéről - NB1.hu

2013 nyarán alá is írt 5 évre 10 millió eurós összegért, de rögtön az első edzésén megsérült, így kénytelen volt kihagyni a Mladost Podgorica elleni EL meccset. A Málaga ellen szeptember első napján duplázott is, de csapata csak ikszelni tudott. Az első gólját a Slask Wroclaw ellen szerezte az EL-ben, amikor csapata 4-1-re tudott nyerni a lengyel gárda ellen.

 

Májusban, az Európa Liga döntőjében Mariano passza után ő volt eredményes, ami a 8. gólja volt a sorozatban. A vége 3-1 lett, amivel a Sevilla lett az első csapat, amely sorozatban háromszor tudta megnyerni az UEFA Kupát/Európa Ligát.

 

2016 júliusának végén az Atlético Madrid nyilvánosságra hozta, hogy Gameiro 4 évre írt alá 40 millió eurós összegért. A hírek szerint a Barcelona is versenyben volt érte, de ott az MSN mögött nem kapott volna állandó lehetőséget, míg Simeone csapatában fokozatosan lett az egyik legjobb spíler.

 

Nagy László

 

Legfrissebb híreink