Ifi BL: továbbjutott az MTK

Kettős győzelem.

Forrás: mtkbudapest.hu

A magabiztos hazai győzelem után, Lettországban is nyert az MTK U19-es csapata az UEFA Ifjúsági Liga 1. fordulójának visszavágóján. Akövetkező körben az izraeli FC Ashdod és a bosnyák FK Borac Banja Luka párharcának győztesével találkozik a kék-fehér együttes.


ÍME, AZ MTK BESZÁMOLÓJA:

“Kovács Mátyás góljával Jelgavában is sikerült nyerni!

3-0-s előnye birtokában utazott a lettországi Jelgavába csapatunk. Az UEFA Ifjúsági Liga első fordulójának visszavágóján a kezdőcsapatunkba az odavágóhoz képest bekerült Rimóczi és Molnár Ádin is.

Már a második percben megszerezhettük volna a vezetést, amikor is Kovács Mátyás lódult meg a bal szélen egy kötényt követően, majd a tizenhatosra érve beadott. Egy védő belelépett, a labda így a felső lécen csattant. A 18. percben Merényi kényszerítőzött Barkóczival, a visszakapott labdát pedig balhátvédünk közelről, szinte nullszögből nem tudta elpöckölni a kapus mellett.

Ezután a Jelgava is "megérkezett a meccsbe": előbb Burkans lövése ment el a kapufa mellett, majd egy szögletet a hosszún Purs fejelt az oldalhálóba. A 39. percben viszont ismét csapatunk előtt adódott lehetőség. Kovács Mátyás játszott Barkóczi elé az alapvonal közeléből, támadónk pedig az előtte sűrűsödő védők miatt elsőre lövőcselt mutatott be, majd lövés helyett tolt egyet rajta, végül pedig 7 méterről próbálkozott, de így is blokkolni tudtak a lettek.

A 42. percben ismételten Kovács volt a támadás motorja, Horváth Artúrhoz játszott, aki jó helyzetben szépen lefordult védőjéről és lőtt - jobb alsóba tartó kísérletét azonban Purs becsúszva mentette. Szünet után aztán már a főszerep is Kovácsé lett, aki 20 méterről csavart, de Sturins védeni tudta, két perc múlva pedig szintén balról húzott befelé, de 15 méterről nem talált kaput.

Az 58. percben Kovács beadott az alapvonalról. Sturins kiejtette, a labda pedig Barkóczi elé került, akit az ötösön szereltek, de ezután Molnár Ádin kaparintotta meg, aki átvétel után, 7 méterről, ballal lőtt. Gyenge kísérleténél Sturins jól helyezkedett, de a játékszer lábai között kis híján a kapuba gurult, végül lábaival szorította össze.

Két perccel később balról adott be a Jelgava, a labda a tizenhatosunk vonalának környékén pattogott, majd Janovskis 15 méterről lőtt. A veszélyes kísérletet Csenterics eldőlve védte. Ez pedig csak a kisebb lett lehetőség volt, ugyanis nem sokra rá Maslovs (ő később súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett) bal oldali beadása középen megcsúszott, a hosszún pedig a felfutó jobbhátvéd, Klavins berobbanva fejelt - az oldalsó kapufára.

A 68. percben viszont ismét Kovács Mátyás villant, aki a Horváth Artúrtól kapott labdával az alapvonalig robogott, majd rendkívül veszélyesen középre adott, Purs viszont óriásit mentett a csereként beállt Vasvári elől.

A 79. percben aztán megint a hazaiak jártak közel a gólhoz, amikor egy szöglet sokáig a tizenhatosunkon pattogott, egy berobbanó lett pedig elsodorta, éppen Janovskis elé, aki 6 méterről, laposan lőtt. A labda egy védőn meg is pattant, Csenterics pedig hatalmasat védett.

Kovács Mátyás azonban nem hagyta, hogy gól nélkül érjen véget a találkozó. A 81. minutumban még 15 méterről a léc fölé durrantott, de három percre rá Horváth Artúr indítását már balról, gyönyörűen elcsavarta a bal alsóba (0-1).

A hajrában több nagy lehetőség már nem alakult ki, így csapatunk a visszavágón is győzni tudott és 4-0-s összesítéssel jutott az UEFA Ifjúsági Liga második fordulójába!”
 
UEFA Ifjúsági Liga, 1. forduló, visszavágó
Jelgava, Zemgales Olimpiai Központ
FS Jelgava U19 - MTK Budapest U19 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Kovács Mátyás (84.)
MTK Budapest U19: Csenterics - Varga D., Matviiv, Vidnyánszky, Merényi - Rimóczi (Lépő, 76.), Szőke - Molnár Á. (Necula, 91.), Horváth A., Kovács Mátyás - Barkóczi (Vasvári, 64.)
FS Jelgava: Sturins - Klavins (Becers, 73.), Vejkrigers, Purs, Susts - Peilans, Cesnieks, Sitjakovs, Maslovs (Dreimanis, 83.), Burkans (Gaismins, 66.) - Janovskis

Legfrissebb híreink