Hoppá: az UEFA után az egyik legkomolyabb szövetség is törli a zárt kaput

Németország – Együttműködnének az ultrákkal!

Forrás:

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) a klubok büntetése, továbbá szektorok vagy stadionok bezárása helyett együttműködésre készül az ultrákkal.

 

„Nem szeretnénk lezárt részeket az arénákban vagy teljesen üres stadionokat, ahol szellemmérkőzéseket játszanak a csapatok” – mondta a DFB elnöke, Reinhard Grindel.

 

A sportvezető azt követően foglalt állást, hogy hétfőn a Hansa Rostock-Hertha BSC Német Kupa-mérkőzést kétszer is félbe kellett szakítani, mivel a fővárosi huligánok petárdákat hajigáltak, míg a hazai hívek Hertha-molinókat égettek a lelátón.

 

Grindel hozzátette, a párbeszéd a szurkolói csoportokkal már megkezdődött, ugyanakkor a "keménymagos" drukkerek még nem fogadták el a szövetség meghívását.

 

"A szurkolói csoportok vezetői támogatják, hogy ismét meghívjuk az ultrák képviselőit. Ennek nagyon örülünk, mert közös intézkedésekkel szeretnénk megőrizni a stadionok pozitív légkörét" - hangsúlyozta az elnök.

 

Mint ismeretes, az UEFA bevezette, ha egy csapatot stadionbezárással büntetnének, akkor a vétlen csapat drukkerei közül 200-an vagy 100-an (helyzettől függően az eddigi gyakorlat szerint), ott lehetnek az adott találkozón.

Kimondta a Fradi: Thomas Doll marad! - NB1.hu

Exkluzív interjú Orosz Pállal, FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatójával.

Legfrissebb híreink