Honvéd-Vilnius: Sannino már a bemutatkozásakor megválaszolta

Itt a gólok, ott meg nem csak kapufák játszották a főszerepet.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

FOLYAMATOSAN FRISSÜL!
 
Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Budapest Honvéd (magyar)–Zalgiris Vilnius (litván) 3-1 (1-0)
Budapest Honvéd: Lefkovits – Batik, Kamber, Lovric – Kovács, Gazdag, Heffler, Banó-Szabó, Kukoc – Moutari, N’Gog. Vezetőedző: Giuseppe Sannino
Zalgiris Vilnius: Berkovec – Mikoliunas, Bolha, Tomic, Slijngard – Perez, Vorobjovas – Baravykas, Kis, Morer – Antal. Vezetőedző: Marek Zub
Gólszerzők: Banó-Szabó (32.), N’Gog (55.), Gazdag (69.), ill. Uzela (92.)
 
 
Először mutathatott meg valamit a (leendő) tudásából a már Giuseppe Sannino irányította a Honvéd, és bizony, mint minden kezdet, ez a debütálás is kicsit nehezen indult. Persze bőven benne lehetett a pakliban, hogy ennek az volt az oka, hogy Litvániában zajlik a bajnokság, így a vendégcsapat jobban játékban volt, így jobban összeszokottabbnak tűnt a kezdeti periódusban, mint a kispesti alakulat.
 
De ennek nem lett meg az eredménye (maximum csak kapufa formájában, igaz, 0-0-nál és majd később, 3-0-nál is remek volt több szempontból, hogy nem lett egyik kísérletből sem gól), mert a Honvéd a jobb csapat.
 
Legalábbis ezen a mérkőzésen mindenképpen az volt!
 
A már említett, nehézkesebb kezdés után a 32. percben a fiatal Banó-Szabó Bence szerezte meg a vezetést a 32. percben, majd az 55. percben Kamber tértölelő taccsa után N’Gog stukkolt közelről a kapuba úgy, hogy Batik feje fölött még átrepült előtte a zsuga. Az utolsó hazai gólt Gazdag szerezte 11-ből a 69. percben. Utána viszont kihagyott még egyet, majd a hajrában szépítettek a vendégek, így a Fradi mellett a vörös-feketék sem várhatják azért teljesen nyugodtan a visszavágót, annak ellenére, hogy bőven a párharc esélyesei maradtak.
 
A Honvéd fanatikusai végig szurkolták a meccset, így ismét hozzájárultak kedvenceik sikeréhez, Sannino pedig sikerrel kezdett és igaza lett, amikor a bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt válaszolta az nb1.hu kérdésére, hogy azért mert olasz, nem csak a védekező focit szereti előtérbe helyezni. Persze ő sem szereti, ha elkerülhető gólt kap a csapata.
 
A Kispest-fanatikusai mellett ez egyébként az egyetemes magyar futballért szorítóknak is bizakodásra okot adó tény.

Legfrissebb híreink