Hibernians-Vidi: fölény máltai "csattanóval" - A GÓL TÖRTÉNETE

Egyetlen találat, egyre közelebb a fehérváriak az El-csoportkörhöz.

Forrás: molfehervarfc.hu

HIBERNIANS-MOL FEHÉRVÁR 0-1

Valójában a lefújás előtti másodpercekig egy pillanatig sem forgott kockán a MOL Fehérvár egyébként nehézkes továbbjutása Máltán, a Hibernians ellen. Az érdekes körülmények között "hangoló" székesfehérvári csapat az első perctől kezdve aktívan futballozott, ám a sok helyzet sokáig nem érett góllá, sorra érkeztek a nagyobbnál nagyobb ziccerek. Végül a második félidőben tudta feltörni a hazai védelmet Márton Gábor együttese, Petrjak szöglete után Nikolov volt eredményes közelről. A hajrában növelhette volna az előnyt a Vidi, majd a máltaiak a 90. percben előbb óriási helyzetig, majd kapufáig jutottak, ám több gól nem született. Egy azonban biztos: egy lépéssel közelebb járnak a fehérváriak az Európa-liga csoportköréhez.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: BOBAN NIKOLOV

Harcosan játszott, több lövése is volt, a szöglet előtti kavarodásnál ő maradt a leghiggadtabb. Egy ilyen mérkőzésen mindig kell egy olyan játékos, aki "megolvasztja" a jeget, ezúttal ő volt az.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: A HELYZETEK... ÉS A "CSATTANÓ"

Nem egy, nem kettő labdája akadt a máltai kapu előtt a székesfehérváriaknak, valamennyiszer apró hiba csúszott a gépezetbe. Nagyobb csapatok ellen könnyen lehet, hogy hiányozni fognak ezek a "meccslabdák". A lefújás előtt nem sokkal pedig jöhetett volna a hazai csattanó, ám mindez csupán kapufa formájában történt. 


A GÓL TÖRTÉNETE:

61. perc: A szögletet Petrjak adta be, kifejelte Leandro, újabb sarokrúgás következett, ami után Stopira csúsztatott, a hosszún Nikolov érkezett és a kapuba pörgette a labdát. 0-1


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A MOL Fehérvár várhatja a Servette-Reims meccs győztesét, a Hiberniansnek marad a hazai színtér.
 

JEGYZŐKÖNYV:

Hibernians FC-MOL Fehérvár FC 0-1

Hibernians FC: Cremona - Agiust (Winchester 64.), Leandro, Apap - Z. Grech, Shodiya, J. Grech, Attard (Vella 82.), Artiles - Teixeira (Uzeh 74.) Degabriele
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef (Pátkai 51.) - Nego, Nikolov, Houri, Petrjak (Evandro 82.) - Zivzivadze (Nikolics 88.)

gólszerző: Nikolov (61.)
kiállítva: Shodiya (93.)

Legfrissebb híreink