Hertha: bemutatkozott az új edző

Ígéretet tett a tréner.

Forrás: Hertha/Facebook

Az nb1.hu-n is beszámoltunk már arról, hogy Bruno Labbadia lett a Hertha új vezetőedzője. A trénerrel a berliniek 2022-ig szóló szerződést kötöttek. Labbadia legutóbb a Wolfsburg csapatát irányította, ám tavaly nyár óta nem volt munkája. A munkáját Eddy Sözer fogja segíteni. Labbadia Alexander Nourit váltja a kék-fehér alakulat kispadján. 

Megvan a Hertha új vezetőedzője - két magyarral már dolgozott együtt - NB1.hu

 

Labbadiát hétfőn mutatta be a Bundesligában szereplő együttes.

"Először is szeretném köszönteni a szurkolókat. Tisztában vagyok vele, hogy egy ideig még nem találkozhatok velük. Úgy gondolom, komoly potenciál rejlik a csapatban. A tárgyalások gördülékenyen mentek, Michael Preetz és Werner Gegenbauer hasonló álláspontot képviselt. A hangzatos tervek előtt kemény munkára van szükség. Abban bízom, hogy fél év múlva már látható lesz a munkám eredménye. A taktikám sok futáson és sprinten alapszik. Minden területen dolgoznunk kell. Intenzív időszak következik" - fogalmazott Labbadia, aki számára nem ismeretlen Berlin, hiszen korábban testvére és lánya is a városban lakott.

Labbadia azt is elmondta, hogy a játékosokat szeretnék a lehető legjobb módon felkészíteni a folytatásra, bár megnehezíti a dolgukat, hogy ők sem tudják, mikor folytatódhat a Bundesliga. A héten már nyolcas csoportokban tréningeznek a Hertha futballistái. Labbadia arra is rávilágított, hogy szeretett volna külföldön is belekóstolni az edzősködésbe, de erre nem nyílt lehetősége. 
 

Legfrissebb híreink