Hengerelt a Loki, a visszavágó már csak puszta formalitás

Serravalle – Szakály és Tisza duplázott. Villogtak az új igazolások. A DVSC lerendezte a továbbjutást.

Forrás: dvsc.hu

Kondás Elemér legénysége már a találkozó első pillanatától kezdve magához ragadta a kezdeményezést. A második percben Tisza Tibor veszélyeztetett, majd három perccel később Szakály Péter vette be fejjel a La Fiorita kapuját a rutinos támadó passzából (0-1).

 

A következő fél órában szabályosan lőgyakorlatot tartott a Loki, volt hogy Holman Dávid, Mészáros Norbert, Szakály Péter, vagy éppen Tiszta Tibor próbálta bevenni a San Marinó-i csapat kapuját, de az olasz hálóőr, Gianluca Vivan szenzációs napot fogott ki.

 

Sokáig úgy tűnt a DVSC játékosai nem tudnak túljárni a hazai kapus eszén, azonban a 34. percben Ferenczi János baloldali centerezése után Tisza Tibor növelte a Loki előnyét, nagy lépést téve ezzel a továbbjutás felé (0-2).

 

A fordulás után a DVSC ott folytatta, ahol abbahagyta. Tiszta Tibor a 48. percben megkínálta egy lövéssel Gianluca Vivan, de az olasz kapus hárított, egy perc múlva azonban a Loki támadója Szakály Péter átadása után kilőtte a rövid felsőt, megszerezve csapat harmadik, önmaga második gólját (0-3).

 

A 60. percben a csereként pályára lépő Ognjen Djelmić tesztelte Viviant, de helyén volt az olasz kapus. Két perccel később először villantak a hazaiak is, de a formás kontra végén Marco Martini a kapufát találta telibe.

 

A következő húsz percben a Loki visszavett a tempóból, és úgy tűnt, hogy lassan lepörög az óra, azonban a 83. percben a csereként beszálló friss igazolás, Ognjen Djelmić lövését még védte Vivian, azonban Szakály Péter elé pattant a labda, és közelről nem hibázott nem hibázott (0-4). A lefújás előtt Ferenczi János indította Kulcsár Tamást a baloldalon, rávezette a labdát a kapusra, majd éles szögből eltekerte mellette a labdát (0-5).

 

Nyilván amíg nem fújják le a jövő heti visszavágót, addig nem hivatalos, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a DVSC-TEVA kiharcolta a továbbjutást az Európa Liga-selejtező 1. fordulójából.

 

La Fiorita-DVSC-TEVA 0-5. Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható

 

Legfrissebb híreink