Hangolódjunk a Videoton Midtjylland elleni EL-meccsére

Székesfehérvár – Minden bizonnyal teltház előtt fogadja majd a Videoton a Midtjyllandot.

Forrás: vidi.hu

Cikkünk folyamatosan frissül!

 

Csütörtök

 

19.00: Kevesebb mint két óra múlva pályára lép a Videoton

 

 

17.10: Minden bizonnyal teltház előtt fogadja majd a Videoton a Midtjyllandot

 

 

 

9.50: Az alábbi személyek nyertek páros belépőt a ma esti összecsapásra. 

 

 

 

9.15: Pátkai Máté: "Döntő lesz, hogy ki nyer meg több párharcot a pályán". A középpályás szerint nagy koncentráltság és akaraterő szükséges ahhoz, hogy előnnyel utazhassanak a visszavágóra.

 

 

8.20: A játékosok az utolsó edzésen vettek részt az Európa Liga-találkozó előtt. Délután Henning Berg és Pátkai Máté tartottak sajtótájékoztatót.

 

 

 

 

Szerda: 

 

21.30: Jess Thorup, a Midtjylland edzője a Pancho Arénát dícsérte, továbbjutást vár.

 

 

Az út nagyon jó volt nem olt semmi problémánk. Nagyon tetszik a stadion, a pálya talaja tökéletes. Sok játékostól hallottam, hogy igen impozáns, különleges építészeti remekben fogunk pályára lépni. Vannak új játékosaink és természetesen a régiek, úgy gondolom, hogy a csapat teljes összhangban van. Az előző idénybeli Európa Liga menetelés már a múlté, nem szabad arra építenünk. Ez már új szezon, új elvárásokkal, jó eredményt és továbbjutást várok.”

 

 

21.00: Kovácsik Ádám a csütörtöki EL-meccs kapcsán arról is beszélt, hogyan alkalmazkodik a Vidi a heti két tétmérkőzéshez.

 

"Biztos, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk a dán Midtjylland ellen. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk tavaly az EL-ben a bejutott a legjobb 32 közé, és az idei első két selejtezőkörből is nagyon simán mentek tovább. Ennek ellenére egyáltalán nem érzem azt, hogy esélytelenek lennénk. A papírforma talán a dánok javára billentené az esélyeket, de akaraterővel és szorgalommal ezt kompenzálni tudjuk. Én külön is fel szoktam készülni az ellenfél játékosaiból, kapusként fontos, hogy tisztában legyek azzal, ki milyen lábas, erőből szokott-e lőni, vagy inkább csavarja a labdát. Az, hogy egyedüli magyar csapatként már csak mi vagyunk érdekeltek a nemzetközi porondon, egyáltalán nem teher számunkra, nem gondolom úgy, hogy emiatt nyomás alatt játszanánk. Sokkal inkább pozitív dopping ez, de bevallom, mindenki jobban örült volna a csapatból, ha több magyar együttes is állva marad. A heti két tétmérkőzés egyfelől megterhelő, másrészt viszont nagyon örülnénk annak, ha egész ősszel ebben a csütörtök-vasárnap ritmusban kellene játszanunk. Fontos lenne, hogy ezúttal se kapjunk gólt hazai pályán, de akkor sem történik tragédia, ha esetleg betalál az ellenfél, a legfontosabb, hogy megnyerjük az első találkozót" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovácsik Ádám.

 

 

20.00: Szerda délután Henning Berg vezetőedző, és Pátkai Máté válaszoltak az újságírók kérdéseire a csütörtök esti EL-mérkőzés felvezetéseként tartott sajtótájékoztatón a székesfehérvári Novotel Hotelben.

 

Henning Berg a vidi.hu beszámolója szerint többek közt elárulta, hogy "fizikálisan nagyon erős dán csapat vár ránk, akik úgynevezett direkt futballt játszanak, nem csak az EL-ben, de a dán bajnokságban is. Ez azt jelenti, hogy egyenesen előre próbálják megjátszani a labdát, igyekeznek kihasználni azt a fizikai fölényt, amivel rendelkeznek. Magas támadóik vannak, éppen ezért gyakran veszélyesek a nagy bedobásaik, szögleteik, oldalsó szabadrúgásaik."

 

 

Pátkai Máté szerint "papíron nem biztos, hogy mi vagyunk a párharc esélyesei, de az elmúlt meccsek mindegyikén voltak olyan periódusok, amikor jól játszottunk. Ezt az időszakot kell minél hosszabb időre kitolni, és akkor képesek lehetünk meglepetést okozni."

 

 

A sajtótájékoztató után videón elemezték ki a szakmai stáb tagjai a dán ellenfelet a játékosoknak, majd edzést vezényelt Henning Berg Sóstón.

 

A Videoton utolsó gyakorlásával egy időben a Midtjylland is edzett, ők a holnapi meccs helyszínén, a Pancho Arénában.

 

18.00: Nyerj páros belépőt a Vidi EL-meccsére. További részletek a linkre kattintva olvashatóak.

 

Legfrissebb híreink