Ha megvertük volna Ronaldóékat, nem kellett volna végigszenvedni a horvát-portugál meccset

Lens – A két csapatnak 90 perc alatt egy kaput eltaláló kísérlete sem volt. Portugália ment tovább.

A szombati nyolcaddöntők közül magasan a Horvátország-Portugália párosítás ígérkezett a legjobbnak, azonban semleges nézők nem azt kapták, amit vártak.

 

Úgy pörgött le az „első” kilencven perc, hogy a két csapat játékosainak nem volt kaput eltaláló kísérlete, és úgy tűnt, hogy mindenki a tizenegyespárbajt várja.

 

A labdarúgás istenei sem avatkoztak közbe – pedig leléptethették volna mindkét gárdát anti-futball jeligével –, így jöhetett a hosszabbítás, amit a horvátok pörgettek fel, de a végén mégis a portugálok örülhettek.

 

 

A 117. percben egy gyors kontra végén a csereként beálló Renato Sanches indult meg a saját térfeléről, egészen a horvát tizenhatosig vitte a labdát, Nanihoz passzolt, aki egy hihetetlenül suta mozdulattal eltörte a labdát, de így lett jó Cristiano Ronaldónak, aki 6 méterről Subasicba lőtt, de az érkező Ricardo Quaresma két méterről az üres kapuba fejelt.

 

 

A portugálok ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé, a horvátok meg csak magukat okolhatják, mert eddig az Eb legszebben játszó csapata voltak, de Cristiano Ronaldóék ellen nem merték felvállalni a támadófutballt.

 

2016-os Európa-bajnokság, Nyolcaddöntő

 

Horvátország-Portugália 0-1

Lens, Stade Bollaert-Delelis

Játékvezető: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

 

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka (Kramarić, 120.Ö, Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic (Pjaca, 110.), Perisic – Mandzukic (Kalinić, 88.). Szövetségi kapitány: Ante Cacic

Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – Joao Mário (Quaresma, 87.), Adrien Silva (Danilo, 108.), William Carvalho, André Gomes (Renato Sanches, 50.) – Nani, Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány: Fernando Santos

 

Gólszerző: Quaresma (117.)

Sárga lap: William Carvalho (78.)

 

Legfrissebb híreink