Győztes gólt lőtt a Bundesligában a gambiai migráns

Bréma – Manneh: „Nem hiszem el! Ébren vagyok vagy álmodom?

Forrás: bundesliga.com

A német bajnokság hétvégi fordulójában a Werder Bremen–Bayer Leverkusen összecsapáson egy olyan fiatalember szerzett győztes gólt, aki nemrégiben menekültként érkezett Németországba.

 

Ousman Manneh mindössze 19 esztendős, Nyugat-Afrikából, Gambiából érkezett két évvel ezelőtt, miután realizálta, hogy csak úgy lehet belőle profi futballista, ha Európába megy, így családjától elszakadva, nekivágott a hosszú útnak, amely a Szaharán, Szenegálon, Líbián, majd Olaszországon át vezetett.

 

Hónapokig tartó utazást követően Mannaeh egy menekülttáborba került, majd egy ötödosztályú csapat, a brémai Blumenthaler kínált neki egy próbajátékot, itt végül 11 meccsen 15 gólt szerzett.

 

2015 márciusában felfigyeltek rá a Werdernél és leigazolták a tartalékok közé. Azóta már négyszer játszott a legjobbak között, a Leverkusen elleni bajnoki 59. percében pedig meg is szerezte első gólját.

 

 

„Nem hiszem el! Ébren vagyok vagy álmodom? Ez életem legszebb pillanata. Nem tudom leírni, mit érzek. Már arra nagyon büszke voltam, hogy én vagyok az első gambiai, aki eljutott négy Bundesliga-meccsig, most pedig én lettem az első, aki gólt is szerzett” – mondta Manneh.

Legfrissebb híreink