Füstbombák között áldozott Fernando Torres a tengerek istenének, majd elsírta magát – videó

Madrid – Ünnepelt a spanyol főváros!

Forrás:

„Neptunus a római mitológiában a vizek és tengerek istene, de a latin és szabin hitvilág része is.”
 
„Madrid jelképe az eperfa gyümölcséért nyújtózkodó medve (ez a motívum szerepel az Atlético címerében), amelynek gránit talapzaton álló 4 méteres szobra a Főtér Nap kapujának (Puerta del Sol) egyik látványossága.”
 
 
 

null

null

 
 
„A Neptun-szobor az egyik legtöbbet fotózott nevezetessége Madridnak. Tekintélyt parancsoló, ahogy Neptun egy tengeri csigából „kreált” fogaton áll, bal kezében vasvillával és a hintót lovak húzzák a „tenger” habjaiban.”
 
 
 

null

null

 
 
Ha az Atlético Madrid megnyer valamit, akkor a spanyol főváros piros-fehérben pompázik, az ünneplők pedig a Neptunnál kötnek ki. A szent helyen. A ceremónia legfontosabb kelléke, amikor az Atlético Madrid aktuális csapatkapitánya úgy szenteli meg az istenség hiedelme előtt emléket állító szobrot, hogy a klub sáljával díszíti fel. Most, viszont, miután az Atlético Madrid megnyerte az Európa Ligát, változtattak a szokáson. Szerintem az egységet szimbolizálták.
 
Mert Gabi mellett ott volt az a Diego Godín és a saját nevelésű Koke, akiket a világ szinte összes jobb és gazdagabb csapata meg akart már szerezni, valamint a megint búcsúzó klubikon, Fernando Torres, aki azért megy el, mert többet szeretne játszani, de most sem haragszik rá senki.
 
 
 

 
 
Torres arról írt, mit jelent neki a klub 11 éves kora óta, köszönetet mondott azért a szeretetért, amit mindig is kapott, akkor is, ha máshol volt vagy gyengén játszott. Utalt rá, annak a játékosnak érzi magát, akit a legjobban szeretnek a világon, de hozzátette, vasárnap is vár mindenkit a meccsre. Mert az Atlético az Eibar elleni meccsen biztosíthatja be az ezüstérmét, ami azt jelentené, a bajnokságban megelőzné a Real Madridot.
 
1 óra 43 perctől érdemes megnézni a videót, bár ami előtt van, az sem gyenge…
 

Legfrissebb híreink