FTC-Dinamo: Rebrov a Dinamo erősségéről, Sigér extra motivációról beszélt

Sajtótájékoztatót tartott a Fradi.

Forrás: fradi.hu

Szerda este a BL-selejtező harmadik fordulójában a Ferencváros a Dinamo Zagreb együttesét fogadja. Kedden a zöld-fehér csapat megtartotta a sajtótájékoztatóját, amelyen Sigér Dávid és Szerhij Rebrov vett részt.

"A játékosoknak minden információt átadtunk. Mindenki tudja, hogy a Dinamo egy nagyon komoly klub. Magabiztosan kell pályára lépnünk, elsősorban saját magunkat kell legyőznünk. A saját játékunkra kell koncentrálni" - szögezte le a Fradi vezetőedzője.

Rebrov nem akart egyetlen játékost sem kiemelni a Dinamóból, úgy véli, csapatként erősek a horvátok.

"Voltak változások a Dinamónál, ettől függetlenül nagyon erős csapatról beszélünk, mégis hinnünk kell magunkban" - világított rá Rebrov.

A horvátok tavaly búcsúztatták az FTC-t a BL-től. Erről a párharcról is kérdezték Sigér Dávidot.

"Tavaly voltak olyan fordulópontok, amikből nem jöttünk ki jól, míg az ellenfél jó döntéseket hozott a fontos szituációkban. Akik tavaly pályára léptek, azoknak extra motivációt adhat az a meccs. Az utasításokat követni kell a pályán, mindenkinek egy irányba kell húznia. Jobban kell akarni a győzelmet, mint az ellenfélnek. Sok érzelem kavarog ilyenkor a játékosokban. Meg kell élni a pillanatot, és élvezni kell a futballt. Ugyan nagy tétre megy, de ez mégis csak egy játék, méghozzá az egyik legszebb" - fogalmazott a magyar válogatott futballista.

Sigér úgy gondolja, a Celtic kiejtésére mindenki felkapta a fejét Európában.

"Helyén kell kezelni ezt a sikert, ami persze egészséges önbizalmat adhat" - mondta Sigér, aki hozzátette, egy esetleges győzelemmel testvére regenerációját is segítené. Köztudott, hogy Sigér Ákos, aki a DEAC-ban futballozik, a Győr elleni meccsen súlyosan megsérült. 

Az FTC-Dinamo Zagreb meccs szerdán 19 órakor kezdődik a Groupama Arénában. 

Legfrissebb híreink