Frusztrációról és szimulálásokról beszélt a kolumbiai kapitány

Pékerman velős véleménye.

Forrás:

José Pékerman, Kolumbia szövetségi kapitánya nagyon csalódottan, de csapatát dicsérve nyilatkozott az Anglia elleni kiesés után:

 
“Megvolt az egyensúly a védekezés és támadás között, és ez volt a tervünk. A második félidőben elég bátrak is voltunk, de a tét és az ilyen találkozókra jellemző feszültség miatt ez nem párosult hatékonysággal a támadó térfélen és még inkább a 16-os előterében. Anglia jó csapat, de mi is megmutattuk, hogy jók vagyunk és akár messzebb is juthattunk volna”.
 

Az argentin szakember csak a bíróra vonatkozólag fogalmazott meg kritikát, de nem az ő tevékenységében látta a vereség okát. Azt sérelmezte, hogy kicsúszott a kezéből a mérkőzés, ezért próbáltak meg mindkét gárda játékosai több esetben szimulálni, vagy éppen perceken át reklamálni, ami töredezetté tette a játékot.
 
A 68 éves tréner abban sem keresett kifogást, hogy a dél-amerikaiak legjobbjára, a négy éve vb-gólkirály James Rodriguezre végül nem számíthatott vádlisérülése miatt, ugyanakkor frusztrálónak nevezte, hogy egy olyan játékos hiányzott a csapatából, aki egymaga képes eldönteni a meccseket akár befejezéseivel, akár gólpasszaival.

Legfrissebb híreink