Fradi-Dinamo: ”Történelmet írunk!” - REAKCIÓK

Rebrov szerényen reagált a szurkolók éltetésére.

Forrás:

A Ferencváros 2-1-re legyőzte a Dinamo Zagrebet, így az már biztos, hogy legalább az Európa-liga csoportkörébe bejutott a magyar bajnokcsapat. Viszont a BL következő fordulójában a norgév Moldéval játszik majd azért, hogy a BL-csoportkörébe jusson be. Amikor elkezdődött a sajtótájékoztató a horvátok elleni győzelem után, akkor a Qarabag-Molde mérkőzésnek még nem volt vége.

Az összejövetelre Zoran Mamic, a Dinamo vezetőedzője érkezett meg elsőként a szokásoknak megfelelően. „Először is gratulálok a Ferencvárosnak. Aki több gólt szerez, megnyeri a meccset. A Fradi kettőt szerzett, mi csak egyet. A hazai csapat kegyetlenül kihasználta lehetőségeit. Egyből gólt kaptunk. Utána sikerült kiegyenlítenünk, voltak helyzeteink, irányítottuk is a játékot a végén, amikor már vezettek a hazaiak. Amit tegnap mondtunk, hogy BL-csoportkörbe kell jutnunk, az a tervünk volt. Át kell csoportosítanunk a figyelmünket a következő mérkőzésekre, mert Európa-liga playoff vár ránk. Az FTC olyan játékot mutatott, amit nagyon jól tud játszani, nem okozott meglepetést. Viszont már az elején nagyon gyorsan gólt szerzett és egy döntő tényező volt.”

A horvát szakember után Szerhij Rebrov értékelt: „Láttam már ekkorát küzdeni a csapatomat, például a Celtic ellen. A tévés interjúban is elmondtam, hogy sikerült eddig három kimagasló csapatot legyőznünk a sorozatban. Történelmet írunk, egy lépés még hátravan. Nem gondolkodom a múlton, csak a jövőt tartom szem előtt. Voltam már Bajnokok Ligájában, Ázsiában is, edzőként, játékosként is, higgyék el, hogy csak a jövőre gondolok. A szurkolóink végig biztattak bennünket, kilencven percen át, nagyon sokat tettek hozzá a sikerünkhöz. Ennyire komoly szurkolást nem is vártam. Elképesztő, amit csináltak. A bábuk is jól néznek ki a lelátón, de más, ha van szurkolás. Amikor vége lesz a Qarabag-Molde meccsnek, akkor elkezdünk a következő ellenfelünkkel foglalkozni, arra a találkozóra is a legjobban felkészülünk majd, de most még nem tudok mit mondani, melyik ellenfél lenne a jobb a számunkra. Két év után kétszer is csoportkörösek lettünk, mert az biztos, hogy már idén is legalább az El-csoportkörben szerepelünk. A siker legfontosabb titka a kemény munka és a munkába vetett hit. Jó munkát végeztem én, a stábom és a csapatom is. Az, hogy az én nevemet skandálták kint a szurkolók, az azt jelenti, hogy együtt végeztünk el remek munkát. Abszolút más stratégiát igényel, hogy a következő körben már oda-visszavágós rendszer lesz, annak örülök, hogy itthon játsszuk majd a második találkozónkat. A múlt évben a Dinamo ellen hasonló volt a szituáció, akkor is volt gyors gól, csak azt mi kaptuk és nagyon nehéz dolgunk lett onnantól kezdve."

Legfrissebb híreink