Forradalmi változások lehetnek a BL-ben! - részletek

Kiszivárgott a terv.

Forrás: FTC/Facebook

Komoly változások lehetnek a Bajnokok Ligája lebonyolításában 2027-től - erről ír az index.hr egy kiszivárogtatott dokumentum alapján. Az elképzelés szerint 40 klub alkotná a főtáblát, a csapatok pedig négy darab 10 főt számláló csoportba kerülnének. 

A csoportkör során a résztvevők egy-egy ellenféllel csak egyszer találkoznának, vagyis kilenc fordulóig tartana ez a szakasz. A csoportokban az első két helyen záró alakulatok automatikusan bejutnának a legjobb 16 közé. A harmadiktól a hatodik helyig záró csapatok még megküzdhetnek egymással a nyolcaddöntőért, míg a hetedik és a nyolcadik pozícióban végző klubok átkerülnek az Európa-ligába.

Procurio je navodni plan Lige prvaka za 2027. Ovo će biti nogometna revolucija

 

Azt is tervezik, hogy Európán kívül is rendeznének meccseket, például helyszínként szóba jöhet Tokió, Rio de Janeiro vagy Peking is. A csoportkör tagjai négyszer szerepelnének hazai pályán, négyszer idegeben, egy alkalommal pedig Európán kívüli helyszínen. 

A meccsnapokban is változás lehet, eddig kedden és szerdán rendeztek BL-meccseket, ám az újítás során péntektől vasárnapig is jöhetnek BL-találkozók. 

Legfrissebb híreink