FIFA: meg van a három jelölt év edzője kategóriában!

Világ - Erős névsor jött össze!

Forrás: nso.hu

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta, hogy Claudio Ranieri, Fernando Santos és Zinédine Zidane maradt versenyben az év edzője díj elnyerésére. Vajon a három mester közül ki nyerhet?

 

Kezdjük azzal a személlyel a sort, akinek jelölésére is talán a legkevesebb esély volt a mögöttünk hagyott szezon előtt!

 

Claudio Ranierit egyszerűen csak a semmit nem nyert edzők közé sorolták a szakmai berkekben. Persze ez erős költői túlzás, mert azért nyert több országban is szuperkupát és a Valencia együttesével Európai Szuperkupát is! Az olasz szakember már irányított nagy európai klubokat is eddigi pályafutása során. Gondoljunk csak az Atlético Madrid, Valencia, Chelsea, Juventus, Roma, Internazionale, Monaco együttesére többek között.

Egészen mostanáig, mert a talján mester az előző szezonban óriási meglepetésre megnyerte az angol bajnokságot a Leicester City gárdájával. Amilyen kicsi esély volt a Rókák elsőségére, annak ellenére olyan nagyot szólt ez a diadal!

 

Fernando Santost helyeztük a következő legvalószínűtlenebb helyre a sorban. Aki Európa-bajnokságot nyert a portugál válogatottal. Mondhatjuk, hogy nagy meglepetésre. Az eddigi pályafutása során görögországban többször edzősködő, és ott több alkalommal is legjobb szakvezetőnek választott mester később bajnok volt a portugál Porto együttesével is. Válogatott szinten és egyben pályafutása során is ez a legnagyobb sikere! (megjegyezve azt, hogy a döntőben megsérült világsztárja, Cristiano Ronaldo nélkül hajtotta végre ezt a bravúrt!)

 

Zinédine Zidane jelölésére volt talán a legnagyobb esély e három edző közül, hiszen ő Real Madrid trénere volt a mögöttünk hagyott szezonban. És mégiscsak a világ egyik legnagyobb klubjáról beszélünk. Aki aztán Bajnokok Ligája győzelemig vezette a királyi gárdát! Pedig ő sem úgy kezdte a pályát, amit zseniális játékos pályafutása indokolt volna. A blancók második számú Real Madrid Castilla együttesét irányította inkább kevesebb, mint több sikerrel. Többször is megkérdőjelezte a spanyol sajtó  az alkalmasságát a posztra. Ezek után Florentino Perez, a Real elnöke kockáztatott azzal, hogy kinevezte a felnőtt csapat élére. Bejött. 

Legfrissebb híreink