FIFA: Infantino növelné az afrikai csapatok számát a vb-n

Zürich – A terv a 40 csapatos világbajnokság, amely 2026-tól valósulhat meg.

Forrás: independent.co.uk

Ötről hétre növekedhet az afrikai csapatok száma a világbajnokságon, amennyiben elfogadják Gianni Infantino javaslatát. A FIFA főtitkára negyvenre növelné a vb-résztvevők számát.

 

Infantinót a BBC idézte:,,A tervem az volt, hogy negyvenen legyenek a világbajnokságon. Ha ez megtörténik, akkor extra két helyet afrikai csapatoknak adnék." (jelenleg öten indulnak a fekete kontinesről - a szerk.)

 

Ez mindenesetre csak 2026-tól következhet be, mert a 32 csapatos lebonyolítási módszert már elfogadták a 2018-as oroszországi és a 2022-es katari vb-re is.

 

Infantinóval kapcsolatban még egy hír, hogy a közeljövőben meginterjúvoltatják a szervezet etikai nyomozói.

 

A korrupciós botrányok miatt távozó Sepp Blatter utódját azért vonhatják felelősségre, mert állítólag egy vb-re pályázó ország repülőjét használta, illetve felsővezetési posztokat töltött be anélkül, hogy leellenőrizte volna, azok várományosai megfelelnek-e. Emellett a svájci vezető matracokat, virágokat, edzőgépet és mosást is leszámlázott és visszaigényelt a szervezettől.

 

Ha bizonyítékot találnak, akkor teljes körű nyomozást kezdeményezhetnek a nyomozók; ha pedig bebizonyosodik Infanito vétsége, akkor 90 napra fel is függeszthetik tisztségéből.

Legfrissebb híreink