FIFA-botrány: ennyi időre sikerült a kaptárba vágni az első elítéltet

New York – Kétszázezer dollárt fogadott el!

Forrás:

A 63 éves Trujillóra – aki júniusban bűnösnek vallotta magát csalás és összeesküvés vádjában – a brooklyni szövetségi bíróság nyolc hónap börtönt szabott ki. A korábbi sportvezető közel 200 ezer dolláros vesztegetést fogadott el egy cégtől, amely a marketingjogokat akarta megszerezni. Az ügyészek több mint hároméves börtönbüntetés és 415 ezer dolláros jóvátétel kiszabását kérték, az ügyvédek a börtönbüntetést szerették volna elkerülni. Egy előzetes megállapodás szerint Trujillo nem fellebbez, és azt is elfogadta, hogy 175 ezer dolláros jóvátételt fizet. A guatemalai férfit 2015 decemberében tartóztatták le a floridai Port Canaveralban, ahol egy Disney-körutazáson vett részt a családjával. Később hangsúlyozta, hogy hazája törvényeit nem sértette meg, „csak" a FIFA szabályait.

 

„Bár nem ő játszotta a legnagyobb szerepet és nem ő tette zsebre a legtöbb pénzt a vádlottak közül, a cselekedete mindazonáltal azt mutatja, hogy ugyanúgy viselkedett, mint a többi korrupt sportvezető" – írta az ügyész.

 

A védőügyvédek kijelentették, hogy az ügyészség eljárása véget vetett Trujillo sikeres és kiemelkedő jogászkarrierjének, hiszen a letartóztatása miatt le kellett mondania a guatemalai alkotmánybíróságban betöltött posztjáról. A FIFA-botrány nyomozása során több mint negyven személyt és marketingügynökségeket gyanúsítottak meg az Egyesült Államokban.

Storck és Doll után újabb német távozását követelik szurkolók - NB1.hu

Az edző távozását követelik a Vasas-szurkolók

Legfrissebb híreink