Fradihenger és néma eufória - FOTÓK!

Helyszíni riport a BL-selejtező hátteréről.

Forrás:

Se szurkolók, se árusok, se füst, se görögtűz... 

A mérkőzések előtt rendre bejelentkezünk az éppen aktuális stadion elől, hogy megmutassuk a fantasztikus hangulatot, már akár órákkal a kezdő sípszót megelőzően. A hagyomány tisztelete azt parancsolja, hogy ezt most is megtegyük. Mint látható a következő félperces videón, a hangulat közel sem fantasztikus. Hála neked Covid, hogy takarodnál végre vissza a pokolba...

Rá se lehet ismerni a környékre. Azaz, éppenséggel pont olyan, mint minden hétköznapon. Dehát ez nem egy átlagos hétköznap! Ez MECCSNAP! 

Nem is akármilyen! Magyarország legnépszerűbb csapata, a 31. bajnoki címével a nemzetközi szereplést újra kiérdemlő Ferencváros ugyanis a svéd bajnok Djurgardent (Ejtsd: Jürgorden – tudom meg a helyszínen forgató svéd dokumentumfilmes stáb vikingarcú de kedélyes és barátságos tagjaitól...) fogadja otthonában, a Groupama Arénában. Másfél órával a mérkőzés előtt mégis csend és üresség honol a stadion környékén. 

A már szokásosnak mondható protokollon (hőmérés: 36,5, nyilatkozat a maszk állandó használatáról stb...) átesve sikerül elfogalalni a helyemet a sajtópáholyban, ami szintén nem a magszokott képet mutatja. A szigorú távolságtartási szabályokat betartva a székek túlnyomó többsége le van szíjazva, nehogy véletlenül valaki elcsábuljon, és valamelyik kollégája közelében kívánjon leülni. 

Az újságírók számára fenntartott terem ilyenkor pezsegni szokott, magyar és külföldi riporterek, fotósok kávéznak együtt, latolgatják az esélyeket, ugratják egymást. Ezzel szemben most ez a kép fogadott: 

Magányos újságírók, üres lelátók. Még a jól bevált, meccshangulatot imitálni hivatott hangeffektek is elmaradnak ezúttal. Kár. Csak a lelátókon kétdimenzióban "jelen levő" virtuális nézők oldják fel némileg a nyomasztó hiányát a főszereplőknek: a SZURKOLÓKNAK. Hiányoznak. 

De legalább a pálya nem maradt üresen. Végre kivonultak a játékosok, és kezdődhetett a mérkőzés, reményekkel, álmokkal telve...

A reményből valóság lett, lehet tovább álmodni... A meccsről szóló tudósításunkat itt olvashatjátok: MECCSTUDÓSÍTÁS

"Det blir aldrig som man tankt sig" - azon kevesek kedvéért, akik véletlenül még nem hallották vagy ismerték ezt a svéd mondást (kizárt, hogy lenne ilyen), lefordítjuk (szabadon): "A dolgok sose úgy alakulnak, ahogy tervezzük". A vendégcsapat mestere, Kim Bergstrand ismét megbizonyosodhatott népi bölcseletük mély igazságtartalmáról, hisz nemrég még leplezetlen örömüknek adtak hangot, amikor megtudták, a magyar bajnokot sodorta útjukba az égi akarat. Ezt –minden kárörvendés nélkül– a meccset követő sajtótájékoztatón a biztonság kedvéért a svéd mester orra alá is dörgöltük. Rebrov  értékelését viszont taps követte a hivatalos médiaesemény végén, ami ritka mifelénk. A mesterek értékeléséről részletesen: REAKCIÓK

 

Dehát, volt is mit megtapsolni! Ha már a mérkőzést lezáró hármas sípszó után sokkoló volt a néma csend a stadionban. De érezni lehetett az eufóriát a távolból is, amit a magyarok túlnyomó többsége érzett a lefújáskor.

Végre, újra magyar futballsiker! Szép volt, Fradi!

Ha nem is a helyszínen, de ITT ünnepeltek a Fradisták!

 

Helyszíni tudósító, fotók: Bakonyi Péter

 

ELŐZMÉNYEK:

FERENCVÁROS-DJURGARDEN 2-0

Abszolút megérdemelten jutott tovább a BL-selejtezők következő körébe a Ferencváros, a svéd Djurgardennek esélye sem volt az NB I címvédője ellen. A mérkőzés hőse egyértelműen a két gólt szerző Tokmac volt, akinek a találatai eldöntötték a meccset. Ez a győzelem lendületet adhat a Fradinak mind a bajnokságban, mind a BL-selejtezők következő körében. A szurkolók sajnos nem lehettek ott a mérkőzésen, azonban ha ott lettek volna, nem kizárt, hogy még több góllal is nyerhetett volna a Fradi.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TOKMAC NGUEN

Nagyon jókor szerezte mind a két találatát, ezzel kicsit mentálisan is megtörhette az ellenfelet. Amennyiben ilyen formában tud majd pályára lépni a Celtic ellen, akkor a skótok felköthetik a gatyájukat.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: TOKMAC ELSŐ GÓLJA

Abszolút az ellenfele fölé nőtt a Ferencváros, ám ehhez nagy szükség volt Tokmac első találatára, amivel kicsit megnyugodott a csapat. Ezután a fölényüket nem csak megőrizni tudták, hanem tovább növelni is.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

33. perc: Tokamac a 16-os környékén szerelte Karlströmöt, majd Somáliától visszakapta a labdát és 25 méterről, középről egy elegáns gólt lőtt a jobb alsóba. 1-0

62. perc: Boli a félpályától adott egy remek passzt Tokmacnak, aki 13 méterről a bal alsóba lőtt. 2-0

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A BL-selejtezők következő körében a 6-0-ra diadalmaskodó Celtic-hez utazik a Fradi, ami már egy igazán kemény erőpróba lesz.

JEGYZŐKÖNYV:

BL-selejtező, 1. forduló:
Ferencváros-Djurgarden IF (svéd) 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Fedayi San (svájci)
Továbbjutott: a Ferencváros
Gólszerző: Tokmac (33., 62.)
Sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.), illetve Holmberg (64.), Berg (71.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Haratin, Somália – Uzuni (Varga, 83.), Isael (Laiduni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.) – Boli

Djurgarden: Bratveit – Une-Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson – Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.)

REAKCIÓK:

 

Legfrissebb híreink