Fellebbez a büntetése ellen a FIFA eltiltott volt főtitkára

Zürich – Egyszer már elengedtek neki két évet.

Forrás:

A nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezett tízéves eltiltása ellen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára, Jérome Valcke.

 

A francia sportvezetőt tavaly februárban tiltotta el 12 évre a sportággal kapcsolatos minden tevékenységtől a FIFA etikai bizottsága, majd a fellebbviteli testület - amely külön vizsgálta Valcke szerepét a 2018-as és 2022-es világbajnokság közvetítési jogainak karibi értékesítésében - júliusban két évvel mérsékelte a büntetést. Az etikai bizottság szerint Valcke közreműködött az útiköltségekkel kapcsolatos szabálytalanságok elkövetésében, személyes célokra vette igénybe a szervezet magánrepülőgépét, korrupt módon értékesítette a világbajnokság televíziós és médiajogait, valamint bizonyítékokat semmisített meg. Az egy évvel ezelőtti döntés egy hónappal azután született, hogy Valckét menesztették a főtitkári posztról.

 

Vida Kristopher remekül érzi magát Dunaszerdahelyen - NB1.hu

Valckét 2015 szeptemberében a 2014-es világbajnokság jegyeladásaira kötött szerződések miatt is visszaélésekkel vádolták meg. A FIFA egy korábbi értékesítő partnere azt állította, hogy a brazíliai vb-n a legjobb belépőket háromszoros áron adták el. Ezt követően a sportvezetőt minden feladata alól felmentették.

 

Tavaly március óta Svájcban ügyészi eljárás folyik Valcke ellen.

Legfrissebb híreink