Felkészülés: simán kikapott a Fradi

Nem kegyelmezett a Román Kupa-győztes.

Forrás:

A Ferencváros együttese lejátszotta harmadik nyári felkészülési találkozóját. Az ellenfél a Sepsi OSK együttese volt az ausztriai edzőtáborban. A felforgatott magyar bajnok 1-0-ás sepsiszentgyörgyi félidei vezetést követően, végül 3-0-ás vereséget szenvedett. A mérkőzésről a klub hivatalos oldalán számolt be. 

ÍME, A FERENCVÁROS BESZÁMOLÓJA A MÉRKŐZÉSRŐL:

"Férfi labdarúgócsapatunk lejátszotta első tiroli felkészülési meccsét a Sepsi OSK ellen.
Festői környezetben, a tiroli Kössenben, az Alpok hegycsúcsai között rendezték harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres Magyar Kupa-győztes férfi labdarúgcsapatunk második ausztriai edzőtáborának első felkészülési meccsét. Az ellenfél a Román Kupa-győztes Sepsi OSK volt. Együttesünk az alábbi kezdőcsapattal futott ki a gyepre: Varga Á. – Botka, Knoester, Iyinbor, Pászka – Katona M., Nagy O., Mercier – Gera D., Traoré, Lisztes.

I. félidő

A nyolcadik perc hozta meg a találkozó első nagy lehetőségét. Gera Dániel távoli próbálkozása jobbra vágódott egy védőről, épp Adama Traoré elé, aki szépen lekészítette magának a labdát, majd ballal sistergős bombát küldött a felső kapufa alá, de Niczuly kapus szögletre mentett.

Az első negyedóra végén Lisztest ugrasztották ki remekül, de az utolsó pillanatban sikerült fiatal támadónk elől menteni. A 20. percben a nyáron a moldáv Sheriff Tiraspoltól igazolt mali szélsőnk, Traoré Liszteshez passzolt, aki az érkező Pászka elé tálalt, védőnk jobbal csavart 14 méterről, de a kapus védeni tudott.

Az első félidő derekán ismét Traoré villant, Nagy Olivér remek labdája után lőtt ballal 11 méterről a mali szélső, Niczuly ezúttal is védett. Nem sokkal később Knoester ívelése után ismét a Sepsi kapusa mentett Botka elől. Az első félórában egyértelműen csapatunk akarata érvényesült az esős kösseni találkozón. Ezért is volt megdöbbentő, hogy Dumitrescu lecsúszó beadása a kapunk bal felső sarkába vágódott (0-1). A gól után Pászka Lóránd helyére Eldar Civic állt be.

Rögtön jöhetett volna az egyenlítés, ám Gera lövését, majd Lisztes ismétlését is hárította Niczuly. A folytatásban inkább a mezőnyben zajlott a játék, majd a 42. percben a Sepsi végezhetett el szabadrúgást 22 méterről, ám előbb fejbe rúgták Iyinbort a sorfalban, majd védőnk szándékosan mentett kicsúsztatva a labdát.

A szünet előtt Civic próbálkozott 18 méterről, a labda Gera Dánielben akadt el, aki viszont már lessen helyezkedett.

II. félidő

A fordulás után Wingo váltotta Botkát, a kapuban Vargát pedig Mergl Szabolcs, s utóbbi az első percekben főleg az ellenfél szögletei miatt kellett, hogy figyeljen. Az 57. percben értünk először a második félidőben a Sepsi tizenhatosán belülre, Lisztes készítette le a labdát Gerának, ám szögletre mentettek a rivális védői.

Ezután ismét nyomás alá került a Sepsi. Mercier szabadrúgásból veszélyeztetett, de fölé célzott a kapunak. A 60. percben többet is cseréltünk: beállt Gavric, Besic, Kovacevic és Vécsei is. 
A 63. percben újabb szerencsés gólt szerzett a Sepsi a semmiből. Egy 25 méterről ellőtt labda megpattant Mergl előtt, s kapusunk lábai között a hálóba került (0-2). 
A 78. percben utolsó cserénk, Kaján Norbert lépett pályára Traoré helyén. A 80. percben Vécsei szépíthetett volna, jól érkezett egy szögletnél a rövidre, ám fejese szögletre pattant. A megismételt sarokrúgás után Iyinbor fejelt fölé. A túloldalon Merglt majdnem meglepték a félpályáról, de fölé szállt a labda, miközben kapusunk rohant vissza a kapujába. A meccset egy újabb góllal tudta lezárni a Sepsi (0-3) a 90. percben.

Felforgatott csapatunk sajnos ezúttal nem tudott nyeri, de lesz még rá két lehetősége is az edzőtáborban, részletek ITT. A fókusz azonban a Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn van, a jegyértékesítésről ITT tájékozódhat."

Férfi labdarúgás, edzőmérkőzés
FTC – Sepsi OSK 0-3 (0-1)
Kössen (Ausztria)

FTC: Varga Á. – Botka, Knoester, Iyinbor, Pászka – Katona M., Nagy O., Mercier – Gera D., Traoré, Lisztes. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Cserepad: Mergl, Civic, Vécsei, Besic, Kovacevic, Wingo, Kaján, Gavric

Sepsi OSK: Niczuly – Askovszki, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu, Francisco Júnior, Aganovic, Barbut, Matei, Gheorghe, Tudorie
Gólszerző: Dumitrescu (30.), Barbut (63.), Damascan (88.)

Legfrissebb híreink