Felkészülés: parázs meccset játszott a DAC a Slovannal - reakciók

Értékeltek a vezetőedzők. 

Forrás: DAC1904

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Dunaszerdahelyi AC. A szlovák élvonalban szereplő felvidéki együttes, a legnagyobb riválisával a Slovan Bratislavával mérkőzött.  

ÍME, A DUNASZERDAHELY BESZÁMOLÓJA A MÉRKŐZÉSRŐL: 

“A DAC akadémiája adott otthont csapatunk második mérkőzésének a nyári felkészülési időszakban. A szombati, Pohronie elleni 3:1-s siker után ezúttal még nagyobb kihívás állt a sárga-kékek előtt: a bajnoki címvédő látogatott Dunaszerdahelyre. A két rivális ritkán játszik egymással edzőmeccset, az utolsó ilyet még 2007 januárjában rendezték.

Adrian Guľa ma tizenegy játékost is nélkülözött: Ricardo, Rymarenko, Balić, Pinto, Bögi, Kalmár és Szendrei sérülés miatt hiányzott, míg négy válogatottunk, Ciganiks, Davis, Blackman és Krstović csak az utolsó 24 órában tért vissza.

A szombati meccshez hasonlóan ezúttal is a keretben volt néhány játékosunk az akadémiánkról (Raška, Lehotský, Kňaze, Demjanovič) és a somorjai farmcsapatunkból (Trnovský, Yarosh, Nagy, Marić-Bjekić, Vrábel). A győri középpályás Vitális Milán személyében pedig egy régi-új arcot is láthattunk.

A biztonsági okokból nézők nélkül játszott találkozó elején Šaponjić járt közel a gólszerzéshez, ám Veszelinov bravúrosan védett. Az 18. percben is kapusunk volt a főszereplő, amikor Dražić kísérletét hárította, húsz perccel később pedig Holman lövésénél Andzouana mentett a gólvonalról.

Fordulás után Szánthó jó 25 méterről eresztett meg nagyszerű lövést szabadrúgásból, a vendégeket a felső léc mentette meg. Ezt követően Hahn került helyzetbe, ám fölé célzott. A vendégek Adler révén szerezhették volna meg a vezetést, aki a 82. percben teljesen egyedül az üres kapu mellé lőtt. A 0:0-s eredmény csalóka, lehetőségek születtek mindkét oldalon, és a nehéz megterhelés közepette lévő két csapat meccsénél a tempóra sem lehetett panasz.

Csapatunk négy mérkőzést abszolvál a nyári felkészülési időszakba. A harmadikat szombaton, június 25-én, 11:00 órától ismét a MOL Akadémián rendezik, ahol az NBII mosonmagyaróvári újoncát fogadjuk" - számolt be a klub hivatalos oldalán.

DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 0:0
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 
Góllövők: -
Sárga lap: 75. De Kamps
Játékvezető: Kišš - Ferenc, Juhos, 0 néző
DAC: Veszelinov (58. Trnovský) - Andzouana (70. Vitális), Kružliak, Brunetti, Yarosh (65. Yarosh) - Dimun (85. Nagy), Njie (46. Nebyla) - Moumou (70. Sharani), Veselovský (46. Balogh), Szánthó (58. Marić-Bjekić) - Hahn (58. Andrezinho)  Edző: Adrian Guľa.
Slovan: Chovan (46. Trnovský) - Hrnčár (46. Puschek), Agbo, Križan (46. Medveděv), Vojtko (46. Kankava) - Lichý (46. De Kamps), Holman (74. Hrnčár), Mustafić (89. Nikitin) - Dražić (46. Čavrić), Šaponjić (46. Green), Zmrhal (62. Adler). Edző: Vladimír Weiss.

Adrian Guľa (DAC): "Nagyon örülök, hogy egy jó meccset játszhattunk egy minőségi ellenféllel szemben. Jó iramú összecsapás volt, mindkét fél aktívan futballozott. Hasznos információkat szereztünk a saját játékosainkról és magáról a csapatról is. Láttuk, hogy a futballistáink hajlandóak dolgozni, és mindkét együttesnek voltak nagyon jó szakaszai a mérkőzés során. Ez az összecsapás egy kiváló erőfelmérő volt, folytatnunk kell a megkezdett munkát, de örülök az ilyen meccseknek. Rövid ideje vagyok a csapat élén, és még a válogatottak sem álltak a rendelkezésemre. Ebből a szempontból nehezebb a munkánk, hiszen már július 7-én egy nagyon nehéz összecsapás vár ránk az Európa Konferencia Ligában, de jelenleg ez a helyzet. Akik lehetőséget kaptak a Slovan ellen, tudják, hogy az ajtó nyitva áll előttük, csak rajtuk múlik, kiharcolják-e a helyüket a gárdában. Természetesen még jobban meg kell erősíteni az akadémia, a somorjai együttes és az A-csapat közötti köteléket, hogy felkészültebb és sikerre éhesebb labdarúgók érkezzenek onnan az egyes posztokra. Van még időnk a játékosok jellemének kiértékelésére, de eddig nagyon jók az érzéseim a gárda működésével kapcsolatban. Ami a srácok hozzáállását illeti, módfelett elégedett vagyok, kihasználják azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével fejlődhetnek.”

Boris Kitka (Slovan, asszisztens): "Győzni szerettünk volna. Véleményem szerint egy nagyon jó felkészülési mérkőzést láthattunk annak ellenére is, hogy mindkét együttes a nyári felkészülés első szakaszában van és komoly edzésterhelést abszolvál. A gólnélküli döntetlen ellenére sok komoly lehetőséget dolgoztak ki a csapatok, de természetesen nem lehetünk elégedettek azzal, hogy négy-öt ziccerből egyet sem voltunk képesek értékesíteni. Összességében egy jó iramú meccset láthattunk. Nem akarom értékelni az ellenfelet, de tudtuk, hogy gyorsan, néhány érintésre akarnak futballozni, labda nélkül pedig aktívnak lenni. Felkészítettük erre a játékosainkat, még ha a DAC új vezetőedzője csak rövid ideig is dolgozik a csapatnál. Szerintem a dunaszerdahelyi játékosok fokozatosan fejlődni fognak az irányítása alatt. Az ellenfél főleg a pálya középső harmadában igyekezett nagyon gyorsan játszani. Főleg az első félidőben sikerrel füleltünk le néhány átadást, de voltak olyan szakaszok, amikor a DAC ezek ellenére is irányította a játékot. Jó átmeneti fázisaink voltak és sikerült ziccereket is kialakítanunk, viszont ezek értékesítésében még javulnunk kell.” 

A TELJES MÉRKŐZÉS:
 

Legfrissebb híreink