Feljelentették a FIFA-nál a Manchester Cityt

Buenos Aires – Hasonló okok miatt zárták ki az átigazolási időszakból a Barcát és a Realt is.

Forrás: mcfcwatch.com

A fiatalkorúak átigazolásaira vonatkozó szabályzat megsértése miatt a Velez Sarsfield feljelentette a Manchester Cityt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél – adta hírül az M1. 

 

A Daily Mail értesülései szerint az argentin klub Benjamin Garre leigazolásának ügyében tett hivatalos feljelentést a FIFA-nál. A fiatal játékos még tavaly nyáron vett részt egy kéthetes edzőtáborban a Citynél, a nemzetközi szabályok miatt azonban akkor nem igazolhatta le a tehetséges támadót az angol együttes. Idén július 11-én ugyanakkor Garre betöltötte tizenhatodik életévét, így szerződtette őt a Manchester City.Nevelőegyesülete szerint az angol klub már tavaly megállapodott a játékossal és családjával, amit tilt a FIFA fiatalkorúak átigazolásaira vonatkozó szabályzata. Az angol együttes reagálásában annyit közölt, hogy az argentin csatárnak olasz útlevele is volt, így tudták a tizenhatodik születésnapja után leigazolni.

 

Nem ez lenne az első eset, ha valamelyik nagy európai csapatot megbüntetné a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség. Az elmúlt szezonokban a Barcelonát, a Real Madridot és az Atlético Madridot is hasonló okok miatt zárták ki az átigazolási időszakból.

Legfrissebb híreink