Fejbe lőtték a német kapust, szűk 15 perc kiesett neki a meccsből

Mönchengladbach – Becslések szerint a labdának 93 km/órás sebessége lehetett.

Forrás:

Bernd Leno, a Bayer Leverkusen kapusa emlékezetéből kiesett néhány perc a szombati, Borussia Mönchengladbach elleni találkozóról, miután a labda nagy sebességgel eltalálta a fejét.

 

A bild.de német portál szerint a mérkőzés 21. percében a hazaiak svéd játékosa, Oscar Wendt az ötösön belülről hatalmas lövésével fejen találta a hálóőrt. Becslések szerint a labdának ekkor 93 km/órás sebessége lehetett. Leno a földön maradt, és azonnali ellátásban részesült. Eszméleténél volt, és Philipp Ehrenstein orvos ilyenkor szokásos ellenőrző kérdéseire jól válaszolt, így folytathatta a játékot. Ugyanakkor a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy az esetet követő néhány percből nem emlékszik semmire.

 

"Semmilyen emlékem nincs arról, mi történt a pályán a 21. és a 35. perc között" - idézte a hálóőrt a lap, hozzátéve, hogy még ebben a negyedórában is volt egy védése.

 

A 24 éves játékos a Bildet hétfőn arról tájékoztatta, hogy vasárnap átesett a szükséges vizsgálatokon, és már jól van.

 

A Bundesliga nyitófordulójában a Leverkusen 2-1-re kikapott a Mönchengladbach vendégeként.

 

Leno a német válogatott harmadik számú kapusa. A nemzeti csapatra két találkozó vár a héten: szerdán barátságos mérkőzést játszik a finnekkel Mönchengladbachban, majd vasárnap Oslóban világbajnoki selejtezőt vív Norvégia csapatával. 

 

 

Legfrissebb híreink