Ezen múlik Dzsudzsák Herthába igazolása

Abu-Dzabi - Dárdai szívesen látná, és ő is nyitott a váltásra.

Forrás:

Abu-Dzabiban, a Forma-1-es futam helyszínén készített Dzsudzsák Balázzsal terjedelmes interjút a Nemzeti Sport.

 

A kérdések közül több is Dárdai Pál és a Hertha érdeklődésére irányult, Balázs nyíltan elmondta, idáig miért hiúsult meg az üzlet, és mi kellene hozzá, hogy a közeljövőben összejöjjön.

 

– A Herthához mennyire került közel az elmúlt években? A berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál miatt nyilvánvalónak tűnik a kötődés.
– Palival bármikor beszélhettem, beszélhetek erről. De elmondja, hogy nem tudtak megfizetni, én meg azt mondom: „Pali, csak legyen valami leírva, és hozzád bármikor, bárhogyan!” A berliniek más utat választottak, ráadásul akkor én nem tudtam ingyen elmenni, pedig az lett volna az igazi főnyeremény, ha nem kell értem fizetni. De most erre mit mondjak?! Hál’ istennek még mindig kivívom a teljesítményemmel, hogy nem dobálnak kölcsön, nem engednek el – egyszerűen van egy áram, és ha ezt valaki kifizeti, oda mehetek, ahová akarok. Most is ez a helyzet. Egy hónap múlva bárkivel tárgyalhatok, meglátjuk, milyenek a lehetőségek, és megpróbálunk úgy dönteni, hogy jó legyen.

 

– Ha a Hertha hívná, hajlandó lenne jelentősen visszavenni a fizetési igényéből?
– Persze, nekem ez nem probléma! Egyszerűen rám fogták, hogy ha nem kapok hat- vagy tízmillió eurót, nem megyek oda. Bármikor, amikor Pali hívott, azt mondtam: persze, menjünk, tárgyaljunk, intézzük, de most nem tudok ingyen eligazolni. Azzal kapcsolatban, hogy az emberek kizárólag a pénzről beszélnek, ha meghallják a nevem, nem tudok és nem is akarok magyarázkodni, mert az emberek nem látnak a dolgok mögé. Soha nem voltam és nem is leszek elégedetlen azzal, amit Nyírlugosról mostanáig kihoztam a pályafutásomból. Amit bánok, az az egésznek a megítélése, és itt most kicsit előjön belőlem az is, hogy persze, van bennem tüske. Tényleg eljutunk odáig, hogy azért, mert ez az év nem volt sikeres, olyan cikkeket írnak, amelyekben megkérdőjelezik a kilencvenhárom válogatottságomat?! Azért mindennek van határa! Le lehet írni, hogy Dzsudzsák rossz, nem jó játékos, de csak azért, mert most ott tart a focink, hogy ebben az évben nem jutottunk ki egy nagy tornára, tényleg megkérdőjelezik ezt a tízéves válogatott múltat – és a kilencvenhárom meccset?! Azért vannak fájó pontok és fájó vádak. De mindegy, próbálok teljesíteni, és remélem, sikeresek leszünk együtt a jövőben.

 

Rettentően fest a Fradi védőjének lába - kép - NB1.hu

Budapest - Nem biztos, hogy rendbe jön a szombati rangadóra.

Legfrissebb híreink