Európai Szuperkupa Budapesten: újabb, örömteli hír, BL és El-menetrend

Kezdenek felgyorsulni az események.

Forrás: Puskás Aréna/Facebook

Szeptember 24-én kerülhet sor a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének idénynyitó összecsapására, az európai Szuperkupa-mérkőzésre Budapesten – írja a Reuters. A Nemzeti Sport szerint nézők is lehetnek majd a meccsen.

Az nso.hu arról is hírt adott, hogy a Bajnokok Ligája Lisszabonba tervezett nyolcas döntőjére augusztus 12–23. között kerülhet sor, két különböző helyszínen, a Benfica (Estádio da Luz) és a Sporting CP (Estádio José Alvalade) stadionjában. A nyolcaddöntők még le nem játszott visszavágói (Manchester City–Real Madrid, Bayern München–Chelsea, Juventus–Lyon, Barcelona–Napoli) után – melyeknek a helyszíne továbbra sem tisztázott – augusztus 12–15. között bonyolíthatják le az egymeccses negyeddöntőket, utána 18-án és 19-én a két elődöntőt, a finálét pedig 23-án rendezhetik a portugál fővárosban.

 

A találkozókra jelen állás szerint zárt kapuk mögött kerül majd sor, de ha a portugál közegészségügyi helyzet engedi, akkor nincs kizárva, hogy korlátozott létszámban mégis beengednek nézőket a mérkőzésekre.

 

A Paris Saint-Germain, az Atalanta, az Atlético Madrid és az RB Leipzig még a koronavírus-járványt megelőző intézkedések előtt bejutott a legjobb nyolc közé.

Az Európa-liga végjátékában hasonló lebonyolítási rendszer várható, a németországi nyolcas döntő augusztus 10-én veheti kezdetét. A nyolcaddöntő még le nem játszott visszavágóinak az ország négy városa, Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen és Köln adhat otthont. A női Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét Spanyolországban, azon belül Bilbaóban és San Sebastiánban rendezhetik meg.

Hivatalos bejelentés szerdán várható az ügyekben.

Legfrissebb híreink