Európa-Liga: szurkolói repítették a Dunaszerdahelyt - KÉPEK, VIDEÓK

Történelmi diadal és a majdnem szétvert öltöző.

Forrás: DAC 1904/Facebook

Bejutott az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe a DAC, erre még nem volt példa a klub történelmében. Ráadásul, a szlovákiai csapatok közül egyedüliként jutott el ilyen messzire a nemzetközi porondon a mostani kiírásban.

A csehek egyébként kétszer is vezettek a rendes játékidőben és már csak 6 percre voltak a továbbjutástól.

A DAC sikerében ismét óriási szerepe volt a csodálatos szurkolótáborának, melynek tagjai a stadionon kívülről is olyan elánnal is hangerővel buzdították a kedvenceiket, hogy az segítette a pályán hatalmas szívvel harcoló játékosokat.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK
Bernd Storck (DAC):
„Nagyon örülök és büszke vagyok a csapatomra. Megmutattuk az igazi arcunkat, még ha néhány hibát el is követtünk. Fantasztikus mérkőzés volt, amelynek elején játékosaimat meglepte kicsit a Jablonec kemény, de fair játéka. Ám mi is csapatként játszottunk, és amikor az ellenfél győzelemre állt, akkor is mindent megtettünk azért, hogy megfordítsuk az állást. Megérdemeltük a győzelmet. Nicolaescu bemutatkozása parádésra sikeredett. Nem volt sok ideje arra, hogy elsajátítsa a filozófiánkat, mivel mindössze két napja érkezett, mégis igazolta klasszisát. Örülök, hogy már júniusban elkezdtem a csapattal a munkát, és meg tudtam mutatni a srácoknak, mit szeretnék látni tőlük a pályán. Fiatal csapatunk van, mégis klubtörténelmet írtunk, de folytatni akarjuk ezt a sikerszériát. A továbbjutás is annak köszönhető, hogy a meccs minden pillanatában bíztunk magunkban. Kiváló a csapatszellem, és ez jelenti nálunk a siker kulcsát. Csak így lehetünk eredményesek. Nem félek a folytatástól, a játékosoknak élvezniük kell a játékot.”

Petr Rada (Jablonec): „Természetesen csalódott vagyok. A 6. percben egy felesleges gólt kaptunk, majd egy szerencsésen megpattant lövéssel egyenlítettünk. Az első félidő rendben volt a részünkről. A második játékrészre növelni akartuk a támadásaink hatékonyságát. Jó összjáték után meg is szereztük a második gólt, de aztán ismét kiegyenlítettek a hazaiak. A tizenegyes után szintén passzívvá vált a játékunk. Csapatként kaptunk ki, nem szeretném senkire ráfogni a vereséget. Három gólt lőttünk idegenben, de kaptunk ötöt, ami sok. A DAC eredményesebb volt, a hosszabbításban két remekül eltalált lövéssel érték el a továbbjutást. Sajnos a cserék sem adtak új fazont a játékunknak. Nagyon csalódottak vagyunk a kiesés miatt, annál is inkább, mert csupán hat percre voltunk a továbbjutástól.”

A DAC a következő körben a Linz ellen bizonyíthat.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló:
FC DAC 1904-FK Jablonec 5-3 (1-1, 3-3)
MOL Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Di Bello - Tegoni, Longo (olaszok)

Gólszerzők: Divković (6., 65.), Nicolaescu (85., 96.), Davis (114.) ill. Zelený (26.), Schranz (57., 71) - a másodikat büntetőből
Sárga lap: Fábry (62.), Kalmár (82.), Divković (82.), Ramirez (87.) ill. Podaný (67.), Zelený (75.), Jovović (105.)
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Fábry (Nicolaescu 77.), Schäfer, Balić (Bednár 106.) - Kalmár - Divković (Beskorovainyi 113.), Ramirez
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Ladra (Jovović 88.) , Hübschman, Považanec (Pilař 98.), Zelený (Pleštil 110.) - Schranz - Čvančara (Doležal 79.)

Legfrissebb híreink