Európa-liga: (gól)eső után köpönyeg, továbbment a Fehérvár

Piros lap színesítette a formalitások visszavágóját.

Forrás: molfehervar.hu

Európa-liga, első selejtezőkör, visszavágó:

MOL Fehérvár-Zeta 0-0 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 2841 néző. Vezette:  McLaughlin (ír)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Elek, Stopira - Kovács, Hadzic, Pátkai (Milanov, 63.) - Petrjak (Hodzic, 79.), Huszti - Scepovic (Futács, 80.)

Zeta: Akovic - Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic - Milojko, Kristovic - Goranovic, S. Vukcevic (Baosic, 64.), Bosnjak (Kontic, 89.) - I. Vukcevic (Lambulic, 83.)

Kiállítva: Vukcevic (74.)

Továbbjutott: a Fehérvár, 5-1-es összesítéssel

 

Azok után, hogy a MOL Fehérvár már az első, montenegrói mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást a Zeta ellen az 5-1-es győzelemmel, szinte semmi kérdés nem maradt a felcsúti visszavágóra az Európa-liga első selejtezőkörében. A vendégek vezetőedzője a meccs előtt elmondta, tapasztalatszerzésként fogják fel a találkozót, és semmi mást nem várnak Magyarországtól, minthogy a szemtelenül fiatal gárda (a legidősebb játékosuk 25 éves!) szippantson egy nagyot az európai kupasorozat légköréből.

Amiért érkeztek, az meg is valósult, sőt, kicsit túl is teljesítették talán az elvárásokat. Történt ugyanis, hogy hiába támadott-támadgatott a bivalyerős kezdőcsapattal felálló, helyenként a talán a biztos továbbjutás tudatában pontatlanul játszó, egyébként motivált és jól mozgó Fehérvár, mezőnyfölényük meddő maradt, és sem az első, sem a második játékrészben nem találtak be a hősiesen játszó ellenfélnek, akik köszönték szépen, tökéletesen megelégedtek a döntetlennel - végül elérve céljukat. A találkozó legjobbjai a szurkolók voltak, akik kellőképpen és szép számmal buzdították a hazaiakat, noha ezt góllal nem sikerült meghálálnia a csapatnak.

Főszerepet játszott viszont Ivan Petrjak, akihez jóformán a meccs legnagyobb ziccerei fűződtek, igaz, egyik sem talált sem hálót, sem kaput. Kiállították róla viszont kisebb lökésért a 75. percben Vukcevicet, így került valami tényleges is a végleges jegyzőkönyvbe.

A Fehérvár elérte a célját, azaz hozta a kötelezőt és továbbjutott: készülhet a liechtensteini Vaduz elleni második körre. Elképzelhető, hogy az már nem lesz ennyire könnyű meló...

Legfrissebb híreink