Európa-liga: a Honvéd ellenfele elfogadná Dzsudzsákot

Nagyon szépeket mondtak a szurkolókról.

Forrás:

Holnap 21.05-től kezdődik a Hidegkutiban a Honvéd-Malmö El-selejtező. A kispestiek még soha nem játszottak svéd csapattal, ezért ebből a szempontból is kuriózum a találkozó.

A svédek meccs előtti sajtótájékoztatóján Jon Dahl Tomasson vezetőedző, illetve Ola Toivonen vett részt. Előbbi korábbi válogatott dán labdarúgó. 2002-ben és 2004-ben az év dán játékosa volt. Az AC Milan csapatával 2003-ban BL-et nyert. A 2004-es Európa-bajnokságon három gólt szerzett, és beválasztották a torna All Star-csapatába is. Utóbbi 64-szeres svéd válogatott, Svédországon kívül játszott a PSV, a Rennes, a Sunderland, a Toulouse és a Melbourne Victory csapataiban is. A Malmöbe idén igazolt vissza, 2007/08-ban volt már a klub játékosa, akkor 51 meccsen 17 gólt szerzett.

Ola Toivonen: „Nagyon kemény meccsre készülünk, erős ellenfelünk lesz, amelyik a támadófutballt és a párharcokat preferálja. Nem okoz gondot, hogy a legutóbbi négy bajnokiból csak egyet nyertünk meg, mert mindegyik meccs más. Pozitívan készülünk, duzzadunk az önbizalomtól. A csapatkapitányunk, Anders Christiansen sajnos nem játszhat, de nem számítunk komolyabb taktikai változtatásokra, de azokat még átbeszéljük majd az öltözőben. A Honvéd kis előnyben van amiatt, hogy otthon játszhat, mert szurkolók nem lehetnek a mérkőzésen. Az első gól nagyon fontos lesz a mérkőzésen, ezt majd nekünk kell megszereznünk. Dzsudzsák Balázs nagyon jó játékos (a PSV-ben játszottak együtt  - szerk.), jó emlékeket őrzök róla, fantasztikus személyiség, jó kapcsolatban vagyunk még mindig, már beszéltem is vele. Elfogadnám ismét csapattársamnak.”

Jon Dahl Tomasson: „Megnéztük a Honvéd összes korábbi meccsét, de játékosügynököktől is szereztünk információkat. A kispestiek magas intenzitással játszanak, gyorsak a reakcióik. Mostanában nemzetközi kupameccsen játszani olyan, mint lottózni, mert egy meccsen dől el a továbbjutás, sokat számít a szerencse is. Sajnos nem lesznek szurkolók, de nagy önbizalommal várjuk a holnapi mérkőzést. Nehéz fanatikusok nélkül játszani, mindenkinek hiányoznak, mert a labdarúgás szerves részét képezik, ők mutatják be a legigazibb érzelmeket, a labdarúgás meg az érzelmekről szól. Minden csapatnak függetlenítenie kell magát attól, hogy nem lehetnek ott a találkozókon. A kispestieknél sok jó játékos van, akik veszélyesek lehetnek. Gazdag Dániel kiváló játékos, remek rúgótechnikával, de Hidi Patrik is kiemelkedő tudású.”

FRISSÍTÉS:

Legfrissebb híreink