Európa-bajokság: az egyik rendező nem vállalja a szukolók beengedését

Már a póthelyszín is megvan.

Forrás: uefa.com

Bilbao helyett Sevilla lesz a spanyolországi házigazdája a nyári labdarúgó Európa-bajnokságnak - amelynek Budapest egyik társrendezője.

A helyi hatóságok szerda éjjel jelentették be: a baszkföldi város nem lesz rendező, miután nem tudja garantálni, hogy nézők előtt rendezhet mérkőzéseket. Itt játszotta volna a spanyol válogatott a lengyelek, a svédek és a szlovákok elleni csoportmérkőzéseit, ezen kívül egy nyolcaddöntőt is tartottak volna a helyi stadionban.

A város vezetői perrel fenyegetik az UEFA-t a szerintük egyoldalú, Bilbao imázsát rontó döntés miatt, kártérítést követelnek, ugyanis már hat éve készülnek a kontinensviadalra, és megítélésük szerint a jelenlegi helyzetben is képesek megrendezni a találkozókat, ám a koronavírus-járvány miatt most szurkolók nélkül tudják ezt megtenni. Baszkföld a Covid által az egyik legsúlyosabban sújtott régió Spanyolországban.

A spanyol szövetség a múlt héten számolt be róla, hogy ha Bilbao nem tudna házigazda lenni, akkor Sevilla lehetne a spanyol beugró. A döntéshez közeli forrásra hivatkozva a Reuters brit hírügynökség pedig pénteken azt közölte: az andalúz város lesz a 12 rendező egyike.

Münchennek és Dublinnak hétvégéig adott haladékot az UEFA, hogy döntsön a szurkolók esetleges beengedéséről, végleges döntés a szervezet végrehajtó bizottságának pénteki ülése után várható.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Glasgow-ban és a friss bejelentés alapján Sevillában. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Legfrissebb híreink