Először nyilatkozott Thomas Doll a Hannover edzőjeként

Biztos benne, hogy ismét sikeres tud lenni.

Forrás:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Bundesligában a kiesés ellen harcoló Hannover 96 hétvégi meccsét követően menesztette edzőjét, Andre Breitenreitert, majd pár órával később bejelentette, hogy a Fradi volt edzője, Thomas Doll veszi át a csapat irányítását. Ma egy félórás sajtótájékoztatón be is mutatták a sajtó munkatársainak az új vezetőedzőt:
 
- Hosszú ideig voltam távol, és amikor egy új edző érkezik a csapathoz, akkor mindig nagy az érdeklődés. Számomra az volt a fontos, hogy találkozzam az új csapatommal, - kezdte bemutatkozó sajtótájékoztatóján Thomas Doll, aki úgy tervezi az edzéseket, hogy „a meccsekre megújult önbizalommal érkezzenek.” - A helyzet nem egyszerű, ezt mind tudjuk, de úgy gondolom, a csapat van elég jó ahhoz, hogy kimásszunk a gödörből. Fontos, hogy optimista légkört teremtsünk, nem közhelyekkel, munkával. Nagyon fontos, hogy a játékosok még jobban higgyenek önmagukban, és akkor majd jobban tudnak teljesíteni. Nagyon hálás vagyok, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy tíz év után visszatérhessek a Bundesligába.
 
- Szerintem egyértelmű, hogy nem volt könnyű döntés a számunkra, de végül rájöttünk, nem látunk semmilyen fejlődést a csapaton, - mondta már Horst Heldt klubigazgató, aki kiemelte, új impulzusra volt szükségük. Heldt ismét megköszönte Andre Breitenreiter munkáját. - Mindig is azonosult a klub értékeivel, és megkérdőjelezhetetlen, amit tett, de a végén az egyesület a legfontosabb. Ezért döntöttünk a váltás mellett. Dollban minden megvan, amire szükségünk van: küzdött már kiesés ellen, de azt is megmutatta, hogy címeket is tud nyerni, még olyan csapatokkal is, amik korábban nem voltak annyira sikeresek. Szükségünk van erre, és egy olyan edzőre, akit immunis a stresszre. Hálás vagyok, hogy azonnal elfogadta ezt a kihívást.
 
Doll ezt követően kiemelte, hogy a játékosok válláról le kell emelni a súlyt, hogy ismét élvezettel fussanak ki a pályára, és ha ez megvan, akkor retteghetnek az ellenfelek a Hannover stadionjában. Átigazolási terveiről elmondta, semmilyen kívánság listát nem hozott magával, azokkal akar dolgozni, akik már a csapatnál vannak, 100 százalékig biztos benne, hogy képesek arra, amit elvárnak tőlük. Horst Heldt ennek ellenére azt mondta, az átigazolási időszak lezárulásáig még bármi megtörténhet.
 
Végül az új vezetőedző arra is kitért, hogy bár míg távol volt, nyilvánvalóan fejlődött a Bundesliga, de biztos benne, hogy újra sikeres tud lenni Németországban, úgyanúgy, mint bárhol máshol a világban.

Legfrissebb híreink