Rossi visszaüzent Hamsíknak

Élőben közvetítettük a kapitány sajtótájékoztatóját.

Forrás:

15.01: Véget ért a sajtótájékoztató!

 

15.00: És az utolsó, talán legjobb kérdés: mi (lenne) a nagyobb bravúr, kijutni az Eb-re vagy a Honvéddal szerzett bajnoki cím? Nehéz összehasonlítani a két dolgot Rossi szerint. Mint mondta, a bajnoki arany óriási dolog volt, de a magyar válogatottal kijutni az Európa-bajnokságra az eddigi karrierje legnagyobb csúcsa lenne. 

 

14.59: Rossit a mai Aranylabda-szavazásról is kérdezik. Az nb1.hu szerint azt mindig a legjobb magyar játékosnak kellene kapnia, így az ezzel kapcsolatos válaszát nem rögzítjük.

 

14.52: Mentális felkészítésen már az első pillanattól dolgozunk. Érkezésekor egyből jelezte Csányi Sándornak, hogy ilyen területen dolgozó szakember is legyen a stábban, egyből támogatták az ötletét. Egyre fontosabb az élsportban, milyen állapotban vannak a szurkolók, hogyan készülnek. Az edző is pszichológus Rossi szerint, de mégsem szakember. Az első meccsen az NL-ben üres stadionban játszottunk, így már egyből fontos szerepe volt a szakembernek, mert ilyenkor másképpen működik a játékosok agya.

 

14.47: A magyar-szlovák ellentétről kérdezik a kapitányt: Rossi visszaemlékezett arra a hangulatra, amit a DAC edzőjeként tapasztalt meg. Mint mondta, volt olyan időszak, amikor a szlovák szövetség nem engedett magyar zászlókat bevinni a meccsekre. Javaslatokat nem akar adni a szurkolóknak, mert nem az ő feladata. Azt senki nem mondhatja meg egy másik embernek, hogy mit érezzen, ezért sem akar javasolni semmit.

 

14.44: Jelenleg nincs információja olyan játékosról Rossinak, akit honosítanánk. Rossi fontosnak tartja, hogy előre lépjen a magyar válogatott a válogatottak rangsorában, cél, hogy a világ komoly válogatottjainak a halmazához minél közelebb kerüljünk. Ehhez fontos lépés, hogy már a selejtezőkben jól szerepeljünk. Szabó Gergő sajtófőnök bejelenti, hogy Nego, a Vidi légiósa nem lehet válogatott, nem felel meg a kritériumoknak, így ez abszolút fals információ volt, hogy ő honosítva lesz.

 

14.37: Rossi az Eb-selejtezők menetrendjéről elmondta, hogy nem volt szerencsés a mi szempontunkból a meccssorrend, amit megkaptunk az UEFA-tól. A menetrendekbe a szövetségeknek nem volt beleszólásunk. Rossi szerint jobb lett volna itthon kezdeni a szlovákokkal. Mindig fontos a jó rajt, így az idegenbeli szlovákok és az itthoni horvátok ellen a legjobb eredmények kellenek a realitások figyelembe vételével. Hamsíknak üzenni, hogy két győzelemre készülünk ellenük - ugye a szlovákok ásza azt nyilatkozta, hogy a szurkolóink miatt nagyon várja a magyarok elleni meccseket. Hozzátette, a családjában mindenki Napoli-szurkoló.

 

14.31: Lát-e olyan fiatal focistát, aki csatlakozhat majd a válogatotthoz? Rossi Kispesten is sok fiatalt dobott be a mély vízbe, most is átszellemülten válaszolt. Mint azt részleteiben kifejtette, nagyjából 30-35 mezőnyjátékost hívott be az összetartásokra és 4 kapus védett már. Alapvetően közülük tervezi majd kiválasztani azokat, akik szerepet kapnak, de hozzátette, minden fiatal teljesítményét figyelik, akár itthon, akár külföldön, akik hamarosan tagjai lehetnek majd a válogatottnak. Ám korosztálytól függetlenül kiemelkedően kell játszania klubcsapatában, neki kell jelentenie a különbséget a klubcsapatában az ellenféllel szemben. Most nem lát olyat, akit behívna tavasszal, de mindenféle nagyképűség nélkül mondja, hogy ha valaki nem kapott meghívót, annak két oka van: vagy nem érdemelte ki a játékával vagy azon a poszton volt nála jobb a válogatottban. Azért, mert az emberek azt gondolják, valakit, ki kellene próbálnia, az kevés. Mint mondta, gyorsan változnak a dolgok a fociban: valaki a most bálvány, de hamar idiótává válhat.

 

14.27: Rossit a szlovákok és a horvátok elleni meccsről is megkérdezik, mert ezekre az idegenbeli találkozókra sok magyar drukker el tud utazni. Nagy segítségnek gondolja, ha minél több magyar tud ott lenni idegenben is. Mint mondta, a mi szurkolóink hatalmas hangulatot képesek teremteni és ez hatalmas segítség a válogatottnak. Maximálisan vissza kell szerezni azoknak a bizalmát, akik szeretik a magyar válogatottat, a magyar színeket. Mint mondta, szurkolók nélkül vagy kevés szurkoló előtt fura játszani, mert a foci értük van, a labdarúgást ők teszik azzá, ami.

 

14.22: Lesz a szlovákok elleni első meccsig a válogatottnak összetartásra? Legnagyobb nehézség, hogy nem lehet meghívni azokat, akik külföldön játszanak, mert náluk a szünet is rövidebb. Annak nem látja értelmét, hogy azért át kelljen szervezni a bajnokság menetrendjét, hogy kizárólag az itthon játszókkal együtt legyenek. Mert a csapat gerincét külföldön játszók adják, akik közül többen nagy iramú meccseken játszanak.

 

14.16: Az nb1.hu Azerbajdzsánról kérdezte meg Rossit, aki tegnap azt mondta, kevés információ van róluk, Kleinheislernek van azeri csapattársa, ezért vele is kell majd beszélnie. Jelek szerint Rossi utánajárt pár dolognak, mert a következőket válaszolta: okozhat problémát, nemcsak nekünk, hanem a többieknek is, főleg Bakuban. Mint mondta, sokat fejlődött a focijuk az elmúlt időszakban, ráadásul gyorsabban, mint ahogy fejlődni szoktak országok futballjaik. Mint mondta, vannak klubcsapataik szerepelnek az európai kupákban és jól is. Történelmileg nem vagyunk abban a helyzetben, hogy lebecsüljük őket. Megemlítette a tallini meccsünket, nem koncentráltunk, nem figyeltünk oda, Észtországot nem is tudtuk megverni, így ugyanennek a koncentrációs hibának nem szabad újra előfordulnia. így Azerbajdzsán ellen sem.

 

14.12: Szlovákiáról elmondta még, Hamsík topjátékosnak számít, de további játékosaik is szerepelnek kiemelt bajnokságban, Spanyolországban, Angliában. Ezért Wales válogatottjával szemben is előnyt élveznek. Wales kiemelt játékosa Gareth Bale sokat sérült, ez hátráltathatja a válogatottját is. De ismét leszögezte, fontos, hogy milyen formában lesznek a mi játékosaink.

 

14.11: Előnyt nem jelent, hogy Szlovákiában dolgozott, mert csak 1 szezont volt a szlovák bajnokságban edző. A szlovák válogatottban olyanok vannak, akik nem otthon játszanak. Nagyon ritka, ha otthon játszó kap meghívót. 

 

14.10: Rossi elmondta, nem vagyunk könnyű helyzetben, de nincs megijedve. 

 

14.05: Rossi: ismét leszögezi, hogy erős csoportba kerültünk. Lehetett volna jobb és rosszabb is. Az biztos, hogy komplikált a dolgunk. Kiemelkedik Horvátország, nem kell őket senkinek bemutatni. Van másik három csapat, mely harcban lehet a második hely megszerzéséért. Nagyjából azonos játékerőt képviselnek. De mindez azon múlik, milyen formában, erőállapotban lesznek a játékosaink. Rossi szerint papíron ebből a hármasból Szlovákia a legerősebb. Cél a 2020-as Eb-n való részvétel, mert nem tudni, mikor rendezhetünk újra, saját szurkolóink előtt szeretnénk játszani. 

 

14.03: Szabó Gergő a válogatott sajtófőnöke is bejelentette, hogy 2021-ben U21-es Eb-t rendezünk. Részletek a linkre kattintva érhetőek el.

 

14.02: Megérkezett Marco Rossi.

 

14.00: A hivatalos kezdés időpontja, de kicsit csúszunk a jelek szerint.

Legfrissebb híreink