Elnézést kért az UEFA a Ferencvárostól!

Budapest – A Fradi-vezér szerint már túl vannak a dolgon.

Forrás:

Mint ismeretes, az FTC nem úszta meg, nem jutott játék nélkül a BL-selejtező harmadik körébe, hiába zárta ki a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) kizárta a Skënderbeu együttesét a sorozatból. Helyette, a szintén albán Partizani ellen kell majd kiharcolnia a továbbjutást.

 

Az esetről akkor a következőket mondta a Fradi honlapjának Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója

 

„A Skenderbeut már a sorsolásnál, a kivetítőn megjelölték egy csillaggal. Pontosan azért, mert kétséges volt, hogy kap-e játéklehetőséget. A sorsolást Michael Heselschwerdt, az UEFA klubversenyekért felelős vezetője (UEFA Head of Club Competitions) végezte. Miután vége lett az eseménynek, Kubatov Gábor elnök úrral odamentünk hozzá a pulpitushoz, és megkérdeztük, hogy ebben a helyzetben mire számíthatunk. Arról tájékoztatott minket, hogy mivel megtörtént a sorsolás, ezért, ha ki is zárják a Skenderbeut, másik ellenfelet nem fogunk kapni. Abban az esetben, ha a Skenderbeut eltiltják, akkor játék nélkül jutunk a harmadik fordulóba. Ez egy személyes beszélgetés volt. Tehát nem valaki hallott valamit, ami alapján ezt gondoltuk, hanem közvetlenül kaptuk az információt. Mi ebben a hitben voltunk egészen addig, amíg meg nem kaptuk róla az e-mailt, hogy mégis játszanunk kell.”

 

Tegnap este orosz a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorának a következőket nyilatkozta.

 

„Pont az imént beszéltem, felhívott telefonon Michael Heselschwerdt, hogy ő nincs abban a pozícióban, hogy ott azonnali döntést hozzon és konfirmáljon dolgokat, mondtam, hogy akkor többen is félreérthettük ezt, mert ez bizony így hangzott el, mondta, hogy akkor elnézést kér, hogy ha ez félrevezető volt, úgyhogy szerintem ezen az egészen túl vagyunk.” - jelezte az ulloi129.

Legfrissebb híreink